Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Megható és vicces interjút adott a Luke Skywalker szerepében az új Star Wars-részben is feltűnő Mark Hamill, aki beszélt arról, hogyan lett a vonzódásból barátság Carrie Fisherrel, és hogy miért nem tetszett neki Az utolsó Jedik forgatókönyve.

"Még mindig jelenidőben gondolok rá. Mintha most is itt lenne mögötted, és neked nyuszifület rajzolna, nekem meg a középső ujját mutatná. Állandóan hülyéskedett. A forgatáson folyamatosan a trailerében lógtam vele és a kutyájával" – osztotta meg érzéseit röviddel Az utolsó Jedik londoni premiere előtt Mark Hamill, amikor a The Guardian újságírója arról kérdezte, milyen érzések kavarognak benne Carrie Fisher halála óta.

Hamill azt is elmesélte, hogy csak utólag, az első Star Wars-mozi forgatásának végén tudta meg, hogy Harrison Ford és Fisher viszonyt folytatott egymással. Hamill szerint jobb is, hogy így történt, hiszen ha tudta volna, az biztosan befolyásolta volna a forgatást.

De neki is volt azért afférja a színésznővel, mivel elmondása szerint az Egy új remény felvételei alatt vonzódtak egymáshoz. Egy alkalommal, a forgatás alatt Hamill azzal büszkélkedett Fishernek, mennyire jól csókol. "Erre Carrie visszakérdezett: hogy érted ezt?, majd a következő pillanatban már úgy csókolóztunk, mint a tinik" – számolt be az esetről a színész, aki gyorsan hozzátette, a csókot hatalmas nevetés követte, amint rájöttek, mekkora hülyeséget is csinálnak.

©

Az eset után azonban életreszóló barátságot kötöttek. Hamill szerint azért sem jöhettek össze, mert Fisher annyira szerteágazó elme volt, hogy képtelenség lett volna vele lépést tartania.

Ha összejöttünk volna, az 24 órás elfoglaltságot jelentett volna. Egyszerűen túl sok volt nekem minden szempontból: túl kreatív, túl okos volt. Egyszerűen ő volt a legjobb.

A PEZ-adagolón és az aranybikinin kívüli világban Carrie Fisher egy hős volt

Úgy mesélt magáról, mintha valakit a háta mögött beszélne ki. Ez volt az egyik fegyvere, és persze az a gyilkos humor, amellyel a hollywoodi belterjességet, az alkohol- és drogfüggőséget, megannyi szerelmi csalódást és egy életre szóló terhet, a Leia hercegnő-szerepet is túl lehetett élni. Egészen 2016. december 27-ig.

Az interjúban az új filmről is szó esik, és Hamill bevallja, hogy elsőre egyátalán nem tetszett neki Rian Johnson Az utolsó Jedikhez írt forgatókönyve. "El kellett fogadnom, hogy ez már nem az én történetem. Tudnia kellett, hogy mit gondolok a könyvről, ezután kerültünk igazán szoros kapcsolatba a forgatás alatt."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bicsérdi Ádám Kult

Igaza van Luke-nak, ideje leszámolni azzal a Jedi-képpel, amit eddig ismertünk

Az utolsó Jediket rendező és író Rian Johnson előzetes nyilatkozatai abszolút beigazolódtak. Ez a rész nem annyira sötét, mint A birodalom visszavág, még a nyilvánvaló utalások ellenére sem, és a film cselekménye már nem csak Luke Skywalker hiányára, hanem magára a Jedi-mesterre épül. De Johnson valami fontosabbat is elért, amiről szerényen nem beszélt: ő vezényelte le az igazi átmenetet a Skywalker-mitológia és az új trilógia hősei között.

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben