szerző:
hvg.hu

Állítólag hat potenciális vevő mozdult rá a vállalatra.

Az eladási ár 500 millió dollár, állítja a The Wall Street Journal, azzal, hogy a Weinstein Company-nak 250 millió dollárt kell kifizetnie jogi költségekre. Közelálló források szerint ezzel a tranzakcióval a részvényesek jó eséllyel el is veszítik majd befektetett tőkéjüket.

A vételi szándék jelzésének határideje a hír szerint december 22-e volt, addig még 20 lehetséges vásárlóról tudtak, ez a kör szűkült le most 6 potenciális vevőre. 

A lehetséges vevők közt Maria Contreras-Sweet üzletasszonyt, Killer Content nevű produkciós vállalatot, a Lions Gate Entertainment Corp. stúdiót, valamint a Vine Alternative Investments és a Shamrock Capital Investments befektetőcégeket emlegetik.

Harvey Weinstein még tavaly ősszel a szexuális zaklatási botránysorozat viharában hagyta el a céget.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!