szerző:
hvg.hu

Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét beválogatták a Kritikusok hetére.

A Cannes-i Fesztivállal párhuzamosan futó, egyhetes rendezvény ugyan független a nagy testvér hivatalos válogatásától, a meghívás mégis ígéretes, hiszen ennek a programnak a keretében fedezték fel korábban Alejandro González Iñarritut, Ken Loach-ot, François Ozont, Wong Kar Wait vagy Kocsis Ágnest.

Az elsőfilmes Szilágyi Zsófia Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán – írja az Index. Az Egy nap az első nagyjátékfilmje, amit a Filmalap Inkubátor Programjának keretében forgatott.

©

A film hiperrealista kísérlet arra, hogy egy nő napját úgy mutassák be, hogy nem hagyják ki belőle azokat az unalmasnak ítélt részleteket, amiket mozifilmekben legfeljebb összevágott montázsokban látni. Főhőse végigrohan a napon, munkába, iskolába, gyerekekért edzésekre – miközben a házassága romokban, és a férje végül megcsalja. “Végigcsináljuk, ahogy a főhős is végigcsinálja, és az érdekesebb történet a háttérben marad” – írja Szilágyi Zsófia.

A főszerepben az a Szamosi Zsófia látható, aki Deák Kristóf Oscar-díjas rövidfilmjének, a Mindenkinek az énektanárát alakította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!