szerző:
Csatlós Hanna - Csányi Nikolett
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ricsipí és Qka MC annak ellenére is helyén kezeli a hirtelen jött sikert, hogy Kate McKinnonnak köszönhetően az utóbbi másfél hétben talán többen ismerték meg az Animal Cannibals nevét világszerte, mint az elmúlt 29 évben összesen. A legnagyobb szakmai elismerésnek azt tartják, hogy a legendás hiphopzenekar, a The Roots játszotta el a Yozsefvárost. A két MC-vel a Szigeten interjúztunk.

Sziget 2018
Rekordot dönt-e az idei Sziget? Mennyi a sör? Milyen a buli a VIP-ben? Britek vannak többen vagy hollandok? A Sziget egymilliárd forinttal többet költött idén a fellépőkre, mi pedig idén is ott vagyunk, és megmutatjuk, mit lehet kihozni egy hét együttlétből.
Friss cikkek a témában

Másfél hete vette szárnyára a világhír az Animal Cannibals Yozsefváros című számát, amikor Kate McKinnon amerikai színésznő elreppelte Jimmy Fallon esti showműsorában a dal magyar szövegét. McKinnon bombasztikus rappelése levette a lábáról a The Tonight Show közönségét, nagy amerikai lapok írtak a produkciójáról, miközben a magyar nézők is elérzékenyülve nyugtázhatták, hogy lám, megint egy kis magyar sikertől hangos a világsajtó.

Az Animal Cannibals azonnal reagált is a hirtelen jött hírnévre, Ricsipí és Qka MC elmondása szerint "leesett az álluk", amikor meghallották számukat McKinnon tolmácsolásában. Elindították a #RapLikeKate kihívást, és egy videóüzenetben köszönték meg a színésznőnek a rögtönzött előadást, de a legnagyobb hálával Eriknek, annak a sofőrnek tartoznak, aki a Yozsefváros szövegét megtanította McKinnonnak. Erikkel interjút is készítettünk, amelyben a sofőr elmesélte, hogy McKinnon micsoda lelkesedéssel vetette bele magát a magyar nyelv rejtelmeibe.

Mostanra kezd lecsengeni a hájp az Animal Cannibals és a Yozsefváros körül, a két MC a hvg.hu-nak adott interjúval szeretne végleg pontot tenni a sikersztori végére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!