szerző:
HVG

Lát mindent, ami a közéletben történik, de nem szeretné átadni magát a magyar valóságból áradó rosszkedvnek.

Nem húz se a jobb-, se a baloldal felé, miközben elismeri, nehéz úgy élni, hogy az ember egyáltalán nem foglalkozik vele – mondja Scherer Péter, aki szerint ugyanakkor, ha bármilyen szinten beleártja magát a politikába,

óhatatlanul átszivárog a lelkébe a rosszkedv az úgynevezett mai magyar valóságból.

A magát számos műfajban kipróbáló alkotó, a Nézőművészeti Kft. alapító tagja úgy véli, „az alternatívok leginkább abban különböznek kőszínházi kollégáiktól, hogy – miközben ugyanúgy a végsőkig kitartanak az elképzeléseik mellett és harcolnak a megvalósításukért – ők szegények”.

Scherer Péter a HVG-nek adott interjújában beszélt arról is, hátráltatta-e valaha, hogy nincs színészdiplomája, hogy érezte magát a Válótársak című sorozat Dávidjaként, és milyen közönséget szeretne nevelni a Nézőművészeti Kft. A teljes interjú a HVG e heti számában olvasható.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!