szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár több mint 70 nő vádolja zaklatással, az amerikai producer a női integráció úttörőjének nevezte magát egy interjúban.

„Elfelejtett embernek érzem magam” – mondta a New York Postnak adott exkluzív interjújában Harvey Weinstein, az interjút a lap oldala, a Page Six szemlézte. A több mint nyolcvan nő által zaklatással vádolt amerikai producer egy autóbalesetet követő gerincműtétje után nyilatkozott a lapnak, de a szexbotrányról nem esett szó, sokkal inkább arról beszélt, hogy szerinte mennyire jól bánt a nőkkel karrierje során.

Weinstein – állítása szerint – több filmet készített nőkkel és nőkről, mint bárki más az iparban, mindezt gyakorlatilag „úttörőként”, ezt azonban elmúlt évek botrányai miatt teljesen elfelejtik. Azt reméli, hogy New Yorkban arra emlékeznek majd, hogy mit ért el, én nem arra, amivé vált, hivatkozva a társadalmi szerepvállalására. Úgy érzi, hogy mindenáron le akarják járatni; a beszélgetés során is csak azokra a kérdésekre válaszolt, amik nem érintették az őt körülvevő botrányt.

A 67 éves producer augusztusban szenvedett autóbalesetet, rehabilitációját egy New York-i klinikán töltötte. A Weinstein elleni eljárás szexuális erőszak gyanúja miatt január 6-án veszi kezdetét: bár több mint harminc nővel bíróságon kívül megegyezett, még mindig hetvenen vádolják zaklatással. Ha elítélik, életfogytiglanit is kaphat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!