szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csernai Mihály helyét Podlovics Laura veszi át.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában
Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály - így a mai nappal Podlovics Laura, korábbi alelnök veszi át a helyét.
2019 novemberétől 2021 januárjáig rendkívüli időket éltünk. Köszönjük a rendkívüli képviseletet, Misi! 💛
A közeljövőben az ügyvivő elnök és a jelenlegi elnökség elsődleges feladatát, a hallgatói fórummal továbbra is szoros együttműködésben folytatott érdekvédelmen túl, az új HÖK választásának kiírása jelenti majd.

Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály – közölte az SZFE HÖK a Facebookon.

Mint írják, a helyét január 18-tól Podlovics Laura, korábbi alelnök veszi át.

A bejegyzésben hozzáfűzik, hogy 2019 novemberétől 2021 januárjáig rendkívüli időket éltek, így köszönik Csernai Mihálynak a rendkívüli képviseletet.

A közeljövőben az ügyvivő elnök és a jelenlegi elnökség elsődleges feladatát, a hallgatói fórummal továbbra is szoros együttműködésben folytatott érdekvédelmen túl, az új HÖK választásának kiírása jelenti majd

– teszik hozzá.

Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály - így a mai...

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK – 2021. január 18., hétfő

Csernai Mihály HÖK-elnökként aktívan részt vett az őszi egyetemfoglalásban, többször, több eseményen is nyilatkozott arról, mit szeretnének elérni a hallgatók. Szeptember 30-án egy, a 24.hu-nak adott interjúban elmondta, augusztusban készítettek egy felmérést, amelyből kiderült, hogy két dolog egyértelműen nem vitakérdés a hallgatók között:

egy, hogy ennek az egész átalakításnak vannak mögöttes céljai; kettő, hogy az autonómiánkat szeretnénk valamilyen módon, írásban garantálva visszakapni. Viták legfeljebb abban vannak, hogy mi lenne a legjobb módja a céljaink elérésének.

Október 13-án közleményt adott ki az egyetem új vezetése, amelyben leszögezték, hogy amennyiben a hallgatók nem fejezik be a "tanköztársaságot", úgy azt magánkezdeményezésű szerveződésnek tekintik, képviselőjeként pedig az azt meghirdető Upor Lászlót és a hallgatókat képviselő Csernai Mihályt nevezte meg.

Egy későbbi sajtótájékoztatón Németh Gábor, az egyetem oktatója bejelentette: Szarka Gábor ezzel a kijelentéssel több száz ember legitim és jogszerű munkáját nyilvánította magántevékenységnek: "A tanköztársaságnak nincsenek képviselői, ezért őket felelősként megnevezni legalábbis különös gesztusnak tűnik. Ötletgazdája van. Ha bűnbakot keres, akkor megtalálta, én vagyok az."

A hallgatók ezután egyesével álltak ki egy videóban, és vállalták a felelősséget az egyetem elfoglalásáért.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Czeglédi Fanni – Kovács Bálint Kult

Nulla kredittel zárhatják le az SZFE-hallgatók őszi félévét

A színművészeti egyetem új vezetése az őszi hallgatói krediteket a tavaszi félévre regisztrálná. Az önköltséges hallgatóktól elkérnék a tandíjat, az állami ösztöndíjas hallgatók féléve viszont „nem veszne el”, nem számítana bele az ingyenesen felhasználható tizenkét félévbe. Az egyetem polgársága nem érti, mi lehet a kuratórium célja az intézkedésekkel, amelyeket egyébként hivatalosan még nem is közöltek velük, pedig februárban már indul a következő félév.

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”