Tetszett a cikk?

A kormánytiltás ellenére is egyenruhában demonstráltak a rendvédelmi dolgozókat tömörítő szakszervezetek képviselői a fővárosban. A tiltakozók az életpályamodell módosítása, a kormány intézkedései ellen tüntettek. Sok ezren voltak: köztük rendőrök, börtönőrök, tűzoltók, vámosok. A Hősök teréről a demonstrálók a Parlament közelébe, az Alkotmány utcához vonultak, majd fél háromkor a Kossuth térre. A demonstráció eseményei Nagyítás-fotógalériánkban.

A tüntetők a Hősök terén gyülekeztek.
©
Több koporsót is hoztak magukkal...
©
...mert több sebből véreznek.
©
Rendőrök, tűzoltók
©
Közösen indultak a Kossuth térre.
©
Útközben megnyitották az Andrássy út tűzcsapjait.
©
És füstbombákat gyújtottak.
©
Senki nem maradt szárazon.
©
©
Munkakörülmény a tűzoltónak...
©
Sokáig folyt a víz, mire valaki elzárta a csapokat.
©
©
Kék füst, fekete koporsó, sárga mellények
©
A demonstrálók a Kossuth térig vonultak.
©
Szolidarítás a második emeletről.
©
A Kossuth téren sorakoztak fel az egyenruhás rendvédelmisek.
©
©
Egyre többen lesznek.
©
©
©
©
hvg.hu Itthon

Tűzcsapok nyíltak, füstbombák repültek a rendvédelmi felvonuláson

A Hősök teréről a Parlament felé indultak szombat délelőtt 11 órától a - kormánytiltás ellenére - részben egyenruhában demonstrálók. A tiltakozók a kormány intézkedései, így a szolgálati nyugdíjkorhatár emelése ellen tüntetnek, addig, amíg meg nem állapodnak. Este ezért újabb demonstrációt helyeztek kilátásba, fáklyás menetük után. A tűzoltók délelőtt az Andrássy úton és a Parlament körüli sétájukon a tűzcsapokat nyitogatták. Délután feltűnt Gyurcsány Ferenc egy közeli rendezvényen, ahol azt ismételgette: "Vádolom Orbán Viktort!"

hvg.hu Itthon

Füstbombákat dobáltak az Andrássy úton

Füstbombák repülek, tűzcsapok nyíltak az Andrássy úton, elsősorban a tűzoltók aktivizálták magukat a rendvédelmis tüntetésen szombaton. A menet végül a Parlament közelébe, az Alkotmány utcába ért, onnan indultak tovább fél háromkor a Parlament elé, a Kossuth térre.