Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

LMP-s képviselők és aktivisták láncolták magukat a Parlament bejárataihoz péntek reggel; Vágó Gábor LMP-s képviselőt leteperték a földre a rendőrök, az északi kapunál egyenként vágták le az embereket a láncokról, hogy előállítsák őket. A déli kapunál háromnegyed 11-kor megjelent Gyurcsány Ferenc, támogatásáról biztosítva a demonstrálókat; később Scheiring Gáborral és Kaufer Virággal együtt őt és Molnár Csaba DK-alelnököt, valamint tíz MSZP-képviselőt is elvittek a rendőrök.

©
©
Vágó Gábor, LMP
©
Viszik Vágó Gábort, az LMP képviselőjét.
©
©
Lánc és képviselői kártya
©
Eközben a Parlament másik kapujánál
©
Megjelent Gyurcsány Ferenc is.
©
©
©
©
©
©
A rendőrök mindenkit felszólítottak a távozásra.
©
Schiffer András, LMP
©
©
Gyurcsányt is vitték.
©
©
Vitték, aki nem ment magától.
©
©
Megérkeznek a bevitt képviselők és tüntetők a Gyorskocsi utcai fogdába.
©
©
©
Kiengedték az első képviselőket.
©
Schiffer András, LMP
©
©
Az LMP tüntetése a Kossuth téren
©
©
©
©
©
Karácsonyi hangulat
©
©
Rendőrsorfal mögött távoztak a képviselői kocsik, miközben még több százan tüntettek a Parlament bejáratainál. Régi emlékek.
©
Kósa Lajos a rakparton távozott a Parlamentből.
©
Zagyva György Gyula tüntetőkkel veszekszik. A jobbikos képviselő kikérte magának, hogy fideszesnek nézik, amikor ennek ellenére fújjolták, kocsijából kihajolva odavetette, ötven méterrel arrébb megáll, hogy megbeszélhessék a megbeszélnivalót.
©
©

Elindítottuk Nagyítás Facebook-oldalunkat, ahol fotógalériáink mellett a fotós világ érdekességeiből válogatnak képszerkesztőink. Kövessenek minket a Facebookon is!

MTI Itthon

"December 23. az Orbán-rendszer megszületésének napja" - tüntet az LMP

Megkezdődött a Lehet Más a Politika (LMP) demonstrációja péntek reggel a Parlament mellett. A párt néhány tucat aktivistája a ház déli, illetve északi kapuja mellett sorakozott fel. Kezükben a kormánypárti képviselők A3-as lapokra kinyomtatott fényképeit tartják, amelyen az adott politikus neve és párthovatartozása mellett az "Ugye, nem árulod el a demokráciát?" felirat olvasható.

hvg.hu Itthon

Karácsony a parlamentben: kiengedték a képviselőket, csúcsra járt a szavazógép

Többek között elfogadták az egykulcsos szja-rendszert is bebetonozó stabilitási törvényt, amelynek visszavonását az Európai Bizottság elnöke is kérte - ám ezt Orbán Viktor visszautasította. Kiengedték a Gyorskocsi utcából az LMP-s képviselőket, Gyurcsány Ferencéket és az MSZP-s politikusokat, illetve a civileket is. Az LMP által szervezett délutáni demonstrációt követően sokan még a Kossuth téren maradtak, és kifütyülték az ülés lezárása után távozó kormánypárti képviselőket. Percről percre.