Tetszett a cikk?

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac – sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is.

A Szimpla egy hónapja minden vasárnap átalakul, és a merengő állástalan diplomások populációja mellé új rétegeket szippant be.
©
A kézműves termelők itt arra a legbüszkébbek, hogy természetes alapanyagokból, vegyszer, színezékek és ízfokozók nélkül hozzák a minőséget, ''ahogy a nagyszülőktől tanulták''.
©
Itt egy korty bazsalikomszörp, ott egy falat csokis süti különleges kakaóbab fajtákból, egy marék csíra, egy kevés kakukkfüves kecskesajt.
©
A Halkakasban minden a frissen beszerzett magyar hal körül forog.
©
A magyarok nem esznek elég halat, ha pedig igen, azt is fantáziátlanul készítik el - ez ellen szeretnének tenni a Halkakas szakácsai.
©
A Cserpes Tejivóban a dizájn kedves és nincs túlhabosítva, a szendvics zavarba ejtően puha, túrósbatyu pedig még meleg.
©
A turmixnak meglepő módon valódi tej íze van.
©
Cserpes István már a bővítésen agyal. Hamarosan a Madách tér árkádjai alatt Bagaméri módjára mérné a Cserpes fagyit, de a Liszt Ferenc téren is szemez egy helyiséggel, ahol már nem csak reggelizőben, hanem melegkonyhában is gondolkodik: krumplis és mákos tésztával, vagy éppen debreceni töltött káposztával.
©
Múzeum körút egyik udvarában bújik meg egy mini cukorkalaboratórium. A srácok a cukorkakészítő mesterséget élesztik újjá, modern minimál dizájnnal, és abszurd ízkombókkal.
©
A különféle cukrokat sokféle kombinációban vehetjük be egyszerre.
©
A kínai-török-gyrosos csapáson túl a magyar kolbász is bekúszott a VII. kerületi partinegyedbe. Pig37 Blitzgrill
©
Egy olyan helyet hiányoltak a piacról, ahol mindig ugyanazt a jó kolbászt, és ugyanazt a jó savanyúságot adják.
©
Nagyjából egy éve működik a Leves. A levesek helyben és frissen készülnek, a pult mögül rálátunk a rotyogó fazekakra, az egész hely nem nagyobb 14 négyzetméternél.
©
Leves alatt itt nem híg és zsíros menzalevesekre kell gondolni, hanem gazdag, ötletes és változatos kreációkra, elvihető papírpohárban.
©
Egy nyugalmas reggeli a Nostro teraszán.
©
Mikszáth téri gasztroblokk egyik gyöngyszeme a Nostro. Az olasz szó jelentése: "Miénk"
©

Olvassák el részletes tesztünket kapcsolódó cikkünkben!

Kövessenek minket a Facebookon is!