Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes laktató levesek - recept

Van az úgy, hogy az ember csak egy tányér kiadós levesre vágyik. Pláne, ha van mit felszívnia a bendőnek, ami így a farsangkor könnyen előfordulhat, de elég egy péntek esti, hét végi kiadós bulizás is, hogy másnap egy tál pikáns, tartalmas kanalazni valóra vágyjunk.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes szezonális zöldséglevesek - recept

Mit csináljunk, ha leves mániásak vagyunk, de a hőmérő higanyszála kúszik felfelé? Klasszis tartalmas kanalaznivaló már nemigen jöhet szóba, az igazi nyári hűsítő-frissítő pedig még nem. Változatosságban nem lehet hiány, hiszen friss alapanyagokban éppen ilyenkor tobzódhatunk igazán.

K.G.-Gy.Zs. Gasztro

Egy régi kedvenc: szalontüdő – recept

Vannak dolgok, melyeket még a konyhaművészetben jártas férfiak sem nagyon készítenek el otthon, hanem leginkább a piaci büfékben, vagy kora délelőtt nyitó kifőzdékben fogyasztanak el. Ilyen étel a szalontüdő, avagy a pájsli, mely épp úgy a Monarchia konyhájában kezdett el rotyogni, mint annyi más étel, melyet magyarok, osztrákok és csehek egyaránt magukénak vallanak.

-gy- Gasztro

Egy tál leves egyszerűen, gyorsan - recept

Advent van, de nem úgy tűnik, hogy annyira lecsendesednénk mostanság. Ellenkezőleg. Megindul az össznépi gyűjtőgetés a bevásárló központokban, rohamra indulunk a szatyrainkkal a piacokra, listázunk, cetlizünk, spájzolunk. S bennünk a gyomorideg. Háborgó bensőnknek, megtépázott idegeinknek jól jön egy kis nyugtató. Egy tál leves, biztosan.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes hideg krémleves hőségben - recept

Ha nem ostromolná a hőmérő higanyszála fölfelé a 40-et, akkor ezt a receptet igazából egy másik recepttel kellene kezdeni, nevezetesen a marhahúslevesével. Az adja meg ugyanis az ilyesfajta, nem gyümölcsből készülő tányérba valóknak a gerincét, noha fejlődéstanilag ez egy értelmetlen majdnem-metafora, hiszen a leves soha nem tartozott a gerincesek rendjébe.

Marton Levente Gasztro

Hőhullám ellen hideg kovászos uborka leves - recept

A kovászos uborkának mindig is nagy létjogosultsága volt a nyári ételek mellett, de legújabb korunkban már nem elégszik meg a kísérő szerepével. Jó ideje tányérban, leveses csészében landol, kis raffínériával.

T.S. Gasztro

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.

hvg.hu Gasztro

Menü a könyvtárból

„Olvastad? Filmen is láttad már? Nálunk meg is kóstolhatod!” Így invitálja a vendégeket egy, a közelmúltban megnyílt új budapesti étterem, ahol az elmúlt két hétben már étlapra került az indul a Bakterház cípőpertlis levese épp úgy, mint a Szürke ötven árnyalata ihletésére a mákleves.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes téli leves - recept

Ilyen tájt valami melegségre vágyunk, még akkor is, ha pluszokat dönget a hőmérő, viszont órákon belül minden pocsék szürkébe képes váltani, nedves lesz és lehangoló. Csalóka tavaszidézés ide-oda, január van. Jöhet a leves, amiben megáll a kanál. Mi is egy ilyet választottunk, ráadásul a kevésbé favorizált holland konyháról, ami méltán nem híres, viszont ez a ronda leves igazán finom.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes gombák - recept

Fogyókúrázóknak és vegáknak valóságos aduász, ínyencek bolondulásig variálhatják. A gomba igazán sokféleképpen és gyorsan elkészíthető, szinte minden sarki zöldségesnél kapható, piacokon pedig egyre többféle ízes, illatos erdei változata ingerkedik.

Tóth Sándor Gasztro

Közbiztonsági májleves - recept

Ki hinné, hogy az általában inkább csattanós nyaklevesekről, s az ennél keményebb fogásokról szóló rendőrségi sajtóban régóta helye van a kulináriának. Így volt ez a legelsőnek megjelent rendőrlapban, s hellyel-közzel azóta is.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes görögdinnyés nyári fogások – recept

A görögdinnye szezononként legalább kétszer keveredik gyanúba. Az elején és a végén. Először azért, mert lehet, hogy tényleg görög, aztán meg azért, mert egy bizonyos Lőrincnek engedi, hogy garázdálkodjon. Most azonban fussunk a legközelebbi árushoz, tapogassuk, kongassuk, vegyük, együk.

-gy- Gasztro

A végére járunk a maradéknak - recept

Éppen csak letudtuk a húsvétot, és mindjárt a nyakunkon egy újabb négynapos mega hétvége. Virítani kellene bevásárlólistát, menütervezést, a hűtőben viszont dermedezik némi ünnepi maradék. Járjunk a végére, mielőtt ismét teletömjük a frigót.

1 2 3
Nem dicsekedtek vele az amerikaiak, de náci tudósok nélkül nem mentek volna a Holdra

Nem dicsekedtek vele az amerikaiak, de náci tudósok nélkül nem mentek volna a Holdra

Itt követheti "élőben" a holdra szállást

Itt követheti "élőben" a holdra szállást

Adósságcsapdába került a világ legnagyobb sörgyártója, mert keveset isznak a fiatalok

Adósságcsapdába került a világ legnagyobb sörgyártója, mert keveset isznak a fiatalok

A Libegők éjszakája van ma

A Libegők éjszakája van ma

Papíron jól mutat az egészségügy munkaerőhelyzete, de a részletekben nem egy ördög van

Papíron jól mutat az egészségügy munkaerőhelyzete, de a részletekben nem egy ördög van

Elképesztő rekordot döntött meg a Bosszúállók: Végjáték

Elképesztő rekordot döntött meg a Bosszúállók: Végjáték

Heller Ágnes: "Nekem nem kell, hogy kövessenek"

Heller Ágnes: "Nekem nem kell, hogy kövessenek"

Pomázon is megvalósult az ellenzéki összefogás

Pomázon is megvalósult az ellenzéki összefogás

Jön az új Penge, és nem akárki kapta a főszerepet

Jön az új Penge, és nem akárki kapta a főszerepet

Papíron jól mutat az egészségügy munkaerőhelyzete, de a részletekben nem egy ördög van

Papíron jól mutat az egészségügy munkaerőhelyzete, de a részletekben nem egy ördög van

Tenisz: Balázs Attila életében először döntős egy ATP-tornán

Tenisz: Balázs Attila életében először döntős egy ATP-tornán

A címlapról ajánljuk