szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti K-1 gála előtt munkatársunk villáminterjút készített egy fáradt és aludni vágyó, ugyanakkor nagyon készséges háromszoros világbajnokkal. A gála díszvendége, Remy Bonjasky szeretné túlszárnyalni honfitársa világbajnoki teljesítményét, továbbra sem gondol jó szívvel tavalyi döntőbeli ellenfelére, annál szívesebben a focira és Jean-Claude Van Damme-ra.

Hálás interjúalanyok: Bonjasky és Ignasov

hvg.hu: Meddig tervezi folytatni a karrierjét a K-1-ben?

Remy Bonjasky: Még két-három három év van bennem, aztán befejezem a harcos karrierem. 

hvg.hu: Ebbe belefér még az, hogy túlszárnyalja honfitársa, a négyszeres világbajnok Ernesto Hoost rekordját?

Remy Bonjasky: Természetesen ez a célom, ezért szeretném még két-három évig folytatni.

hvg.hu: A tavalyi világbajnoki döntő váratlan befejezést hozott, amikor ellenfelét, Badr Harit leléptették súlyos sportszerűtlensége miatt (lásd videónkat). Hogyan értékeli ezt utólag, hallott Badr Hari büntetéséről?

Remy Bonjasky: Hallottam valamit, de nem hiszem, hogy ez valódi büntetés. Elvették a pénzdíját és a második helyét. Ez nem büntetés. Harinak fantasztikus a technikája. Ha ilyen jó a technikád, gondolkoznod is kell, és nem szabad hagynod, hogy az indulataid uralkodjanak. 

 

hvg.hu: Ez a döntő volt egyébként a legkeményebb meccse?

Remy Bonjasky: Nem. Semmy Schilt a legkeményebb ellenfél, akivel valaha is küzdöttem. A technikája nem kiemelkedő, de hihetetlenül magas és szinte fel kell ugranod, hogy elérd a fejét. Ez néha meglehetősen nehéz. 

hvg.hu: Apropó: felugrások. A repülő térdrúgásának van valami különleges története?

Remy Bonjasky: Láttam, hogy a könnyűsúlyú muay thai harcosok alkalmazzák, és azt mondtam magamnak, hogy hé, ilyet én is tudok, miért ne próbálnám meg? Mivel jól ment, elkezdtem a küzdelmek során is alkalmazni, a rajongók imádták. Azóta ez a fogás a védjegyemmé vált.

hvg.hu: Mit tervez a K-1-es karrierje utáni időkre?

Remy Bonjasky: Van egy Boom Boom Entertainment nevű cégem, partikat, show-kat szervezünk. Ezt szeretném folytatni, valamint tervezem, hogy edzőtermet nyitok Almerében, a városban, ahol élek.

hvg.hu: Tehát nem edzőként vagy promóterként dolgozik majd tovább.

Remy Bonjasky: Ha promóter leszek, Budapesten fogok gálát szervezni. (Nagy nevetés, Papp Vilmosra, a gála egyik főszervezőjére néz, majd folytatja.) Nem, ő a barátom (P. V.), szóval nem tennék vele ilyet. Komolyra fordítva: nem tervezem, hogy edző vagy promóter leszek, de soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Ha két-három évvel ezelőtt kérdeznek a szórakoztató cégemről, azt válaszoltam volna, hogy soha nem lesz ilyen vállalkozásom. Imádom a sportágat és mindig támogatni fogom, de hogy edzősködjek? Jelenleg nem tervezem.

hvg.hu: És mi a helyzet a másik szerelmével, a focival? Valaha futballista volt.

Remy Bonjasky: Igen, az voltam, de egy szabálytalanság után eltört a bal lábam, így abba kellett hagynom.

hvg.hu: Azért nézni még nézi, nem? Azt olvastam, nagy focirajongó.

Remy Bonjasky: Természetesen. A Barcelona a kedvenc csapatom. Néha az Ajax meccseit is megnézem, de ha az Ajax játszana a Barcelona ellen, a Barcelonának szurkolnék. Sokáig Ronaldinho volt a kedvenc játékosom, de most a karrierje egy kicsit leszálló ágba került.

hvg.hu: Arról is olvastam, hogy nagyon szerette a Véres játék című filmet.

Remy Bonjasky: Igen, szerettem a filmet, sokat beszélgettünk róla a suliban és ezért mentem el kick-box edzésre is. Megvitattuk a filmet, a mozdulatait, az ugró rúgásait, a fordulórúgásait. Néhányan azt mondták, hogy csal, majd egyikünk kitalálta, hogy menjünk el kick-box edzésre, nézzük, hogy meg tudjuk-e csinálni. Így szerettem bele ebbe a sportba.

Kovács András
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vincze Szabolcs Sport

„A ringben mutassa meg, mit tud!” Jön a K-1 fináléja - videó

Nyolc harcos küzd meg egymással december 6-án Japánban, hogy eldöntsék, ki lesz 2008-ban a K-1, a legrangosabb küzdősport-sorozat világbajnoka. Kisebb meglepetésre a címvédő Semmy Schilt nincs ott a mezőnyben, ellenben a régi fényében tündöklő Remy Bonjasky igen.

Vincze Szabolcs Sport

Botrányba fulladt a K-1 idei döntője - videó

Remy Bonjasky 2004 után újra felülhetett a K-1 trónjára, bár ennek körülményeit maga sem így képzelte. Ellenfele, a marokkói Badr Hari a második menetben megtaposta a földön fekvő hollandot, amiért diszkvalifikálták. A döntés jogosságához nem fér kétség, bár sokak szerint Bonjasky „kiszínészkedte” az újabb bajnoki címet.

Vincze Szabolcs Sport

K-1 gála: "nem kergetek álmokat, de élni akarok a lehetőségeimmel"

2009. február 28-án a budapesti Papp László Sportarénában rendezik azt a K-1 rendszerű versenyt, melynek egyik prominens fellépője - a nagy visszatérő Alekszej Ignasov mellett - Bárdosi Sándor, az egykori olimpiai ezüstérmes birkozó. A hvg.hu az MMA magyar harcosával a célokról és a jövőről beszélgetett.

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

A rendíthetetlen hűségét ünnepelték – eltemették Fülöp herceget

A rendíthetetlen hűségét ünnepelték – eltemették Fülöp herceget