szerző:
hvg.hu

A Kaposvár idegenben tudott nyerni a Körmend ellen a férfi kosárlabda-bajnokság első fordulójában, Kyle Swanston 43 pontjának köszönhetően. Az Alba Fehérvár súlyos csapást mért a Zalaegerszegre, amely 39 ponttal kapott ki idegenben.

A Körmendnek nem volt felhőtlen a felkészülése a mérkőzésre, hiszen napokkal az összecsapás előtt bontottak szerződést az előszezonban jól teljesítő légiósukkal, Lamar Robersonnal, akit térdsérülése miatt nem tarthattak tovább a csapatnál. A Kaposvárnak pedig Dunn apróbb sérülése okozott problémát a felkészülés során, de még így is tudta vállalni a játékot. A vendégek abban a tudatban várták az összecsapást, hogy az elmúlt hat évben nem sikerült legyőzni a vasiakat, a legutóbbi 13 mérkőzésen rendre alulmaradtak.

Már az első negyedben látszott, hogy Szőkéék nem lesznek hálásak a vendégszeretetért, ugyanis 33 pontot szereztek az első 10 perc végén, amire a hazaiak mindössze 23-al tudtak válaszolni. A második negyedre feljavult a Körmend védekezése, hiszen sikerült mindössze 17 ponton tartani a Kaposváriakat. A félidőre tehát 50-42-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok. Ekkor már 18 pontnál járt az este sztárja, Kyle Swanston, akinek nem csökkent a dobókedve, a második félidőben ott folytatta, ahol 15 perccel korábban befejezte. A harmadik negyedre még kettővel toldotta meg előnyét a Kaposvár, amin éppen csak tudott faragni a hazai csapat, így lett közte hét a végén, 93-86-ra nyert a Kaposvár, a szenzációs napot kifogó Swanston segítségével, aki 43 pontot termelt. A somogyiak jelentősen átalakított kerettel vágtak neki a szezonnak, de úgy tűnik sikerült összeszokniuk a felkészülés alatt, hiszen megszakították a hat éven át tartó negatív sorozatot.

Lami-Véd Körmend – Kaposvári KK 86-93 (23-33, 19-17, 18-20, 26-23)

Körmend, Városi sportcsarnok, 1700 néző  
V.: Pálla Z. Török R. Tóth K. (Major)

Körmend: RUJÁK 15/6, FERENCZ 17/9, BROWN 14/6, Farkas 6, Shaw 20/6 Cs.: Fodor G. 5, Kutasi 5/3, Sömenek 4, Sonyák -, Csapai -.

Kaposvár: DUNN 11/6, Drahos 8/6, SWANSTON 43/27, Dávid 4, SPICA 18 Cs.: Hendlein 9, Kiss K. -, Szőke - .
Kipontózdott: Dunn (34.p)

Az Alba Fehérvár hosszú évek után nem a megszokott nevével kezdte a bajnokságot, vagyis az Alba megmaradt, csak a Comp tűnt el a végéről, amely helyett bekerült a Fehérvár, ezzel is mutatva a város jelentős szerepvállalását a csapat életben tartásában. A fehérvári csapattól a szezon előtt távozott a magyar mezőny egyik legjobb irányítója, Simon Balázs, aki az Adria Ligában induló Szolnokot erősíti az idei szezontól. A Zalaegerszegnél a tavalyi szezonhoz hasonlóan a magyar játékosok viszik a prímet, egyelőre egyetlen légiós segíti tolni a csapat szekerét, az amerikai Hudson.

A mérkőzés már az első negyedben eldőlt, hiszen 27-10-re nyerte az első etapot a fehérvári alakulat, amely a folytatásban sem adott alább a lendületből. A félidőre 54 pontot termeltek, ami jól mutatta, hogy igen pontatlan volt a ZTE hátul, és elöl sem lehetett más a helyzet, ugyanis 33 dobott pontjukra sem lehettek büszkék. A félidőben nem sikerült felrázni a vendégeket, hiszen az Alba átrohant rajtuk, hat perc alatt mindössze nyolc pontot dobott a "Zete", így a hazaiak már messze jártak. A harmadik negyed végén 83-47-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó felvonásban még tudott az eredményen kozmetikázni Braniszlav Dzunics alakulata, amely a végére még hozzátett plusz hármat a különbséghez, így lett 102-63. Nagyarányú győzelem az Albának, súlyos vereség a zalaiaknak.

Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 102–63 (27–10, 27–23, 29–14, 19–16)

Vodafone Sportcentrum,
V.: Földházi T., Szabó G., Pozsonyi L. (Faidt)

Alba: Moore 17/6, Wood 16, Hollis 14, Szabó Zs. 14/6, Keller Á. 8. Csere: Lekli 7, Supola 3, Medve 6, Juhos 17/9, Bódi -, Keller V -, Somogyfoki -.

ZTE: Kertész 6, Hudson 9/3, Gáspár 11/6, Baki 9, Simovics 16. Csere: Koma 4, Puszta 6/3, Kovács Á. 2, Kerkai -, Gáll -

Korábbi eredmények:

Szombathely - Sopron    87-73
NYKK - PVSK    70-66

forrás: bb1.hu

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Szombaton újra az ellenzék tüntetett Belgrádban

Szombaton újra az ellenzék tüntetett Belgrádban

Srí Lanka: már 290 halott, újabb merényletektől tartanak

Srí Lanka: már 290 halott, újabb merényletektől tartanak

Soros: Orbán szupergonosza lettem

Soros: Orbán szupergonosza lettem

A félelem legyőzésére hívott fel a pápa

A félelem legyőzésére hívott fel a pápa

651 millió forint a legdrágább itthon kínált használt autó

651 millió forint a legdrágább itthon kínált használt autó