szerző:
hvg.hu

Az oroszországi világbajnokság előtt megszólalt a 2006-os vb-döntő játékvezetője, az argentin Horacio Elizondo.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Van ez a híres jelenet a labdarúgás történelméből. A 2006-os vb-döntőben a francia Zidane lefejeli az olasz Materazzit:

 

Elizondo sporttárs kiállította Zidane-t, később kiderült, hogy mi történt a fejelés előtt. Amikor Materazzi meghúzta Zidane mezét, a francia azt mondta neki, megkaphatja, ha annyira akarja, mire ő így válaszolt: „Inkább a nővéred akarom!”.

Elizondo az El País spanyol napilapnak most interjút adott, ebben emlékezett vissza a tizenkét évvel ezelőtti eseményekre. Ő azt mondta, ott a meccsen nem tudta, mit mondott az olasz, amiért fejelt Zidane, később ő is a nővéres verziót hallotta. Megjegyzi, a focisták a pályán gyakran trágárkodnak. Azóta találkozott a franciával, de ez nem került szóba köztük.

Ez volt az utolsó válogatott meccse Zidane-nak, Elizondo szerint nem ezt érdemelte. Ha akkor nem is, de azóta érezte magát rosszul a pirosért a bíró. „Sajnáltam, hogy ki kellett állítanom.”

Materazzival is találkozott azóta a játékvezető, 2009-ben az olasz védő arra akarta rávenni, hogy készítsenek közös képet, de Elizondo először nemet mondott. „Azt mondta, ez az egy közös fotó hiányzik a karrierjéből, majdnem térden állva könyörgött nekem.” Végül a fotó úgy készült el, hogy nem csak a játékos és a bíró, hanem annak családja is rajta van. A bírónak nincs a fotóból, Materazzi pedig azt mondta, soha nem fogja nyilvánosságra hozni.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Meghalt az amerikai bordélytulajdonos, aki reality-sztárként is karriert csinált

Meghalt az amerikai bordélytulajdonos, aki reality-sztárként is karriert csinált

Megvan az új egészségügyi államtitkár

Megvan az új egészségügyi államtitkár

Halálos kór tesztje is hiányzik: összeírták a leálló vizsgálatokat a járványügyben

Halálos kór tesztje is hiányzik: összeírták a leálló vizsgálatokat a járványügyben

Birmingham és Budapest között indít járatot jövőre a Jet2

Birmingham és Budapest között indít járatot jövőre a Jet2

Visszatér a Winamp, a valaha készült egyik legjobb zenelejátszó

Visszatér a Winamp, a valaha készült egyik legjobb zenelejátszó