szerző:
hvg.hu

Sampaoli edző ott ülhet a kispadon, ha szeretne, de mostantól semmit nem fog számítani a szava, állítólag ezt üzenték neki a játékosok.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Lázadásban áll az argentin csapat Jorge Sampaoli edzővel szemben, miután Izlanddal csak 1-1-et játszottak, majd 3-0-ra kikaptak a horvátoktól. Így a továbbjutás is kérdésessé vált, de ha Nigéria ellen győznek és Izland nem veri meg a hatpontos horvátokat, akkor még továbbjutnak.

Az argentin média eddig is sokat támadta az egy éve a poszton levő kapitányt, de a givemesport.com cikke szerint Sampaolinak a csapaton belül is megvan a maga, egyre több tagot számláló ellenzéke.

A lap által hivatkozott pletykák szerint a csapat Javier Mascherano vezetésével az edző menesztését szorgalmazta, a játékosok maguk szeretnék átvenni saját sorsuk fölött az irányítást. Állítólag azt üzenték Sampaolinak, ott ülhet a kispadon, ha szeretne, de mostantól semmit nem fog számítani a szava.

A The Sun szerint a csapattagok személyesen szerettek volna találkozni az edzővel és a szövetség elnökével, hogy megmondják, nem szeretnék többet Sampaolit a kispadon látni, mivel elvesztették benne bizalmukat. Az argentin szövetség ezt ugyan cáfolta, hogy így lenne, illetve hozzátették, a világbajnokság során Sampaoli helye még biztosított. De utána meneszteni fogják a kapitányt, annak ellenére, hogy ő még maradna a csapat élén.

Más lapértesülések szerint a csapattagok Jorge Barruchagát szeretnék látni a válogatott kispadján – ő 1986-ban nyert Argentínával vb-t.

A horvátok ellen 3-0-ra elvesztett meccs után egyébként Diego Maradona is őrjöngött a lelátón, majd azt mondta, elmegy a csapat következő edzésére, hogy felrázza az övéit, ám ez végül nem történt meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Lelket akar önteni az övéibe Maradona

Diego Maradona be akart menni az argentin labdarúgó-válogatott edzésére, hogy megpróbálja feltüzelni a játékosokat. Aztán végül csak nyilatkozott.

hvg.hu Sport

A nap, amikor megmentették Argentínát

Brazília egy nagyon csúnya meccsen legyőzte Costa Ricát, Nigéria úgy megkavarta a csoportját, ahogy csak lehet, és váratlanul a Svájc-Szerbia lett a nap legjobb összecsapása. Ez történt ma a vb-n.

Így talán még sosem látta a Mátrát és Galyatetőt – Nagyítás-fotógaléria

Így talán még sosem látta a Mátrát és Galyatetőt – Nagyítás-fotógaléria

Négy centiméterrel egyenesebb lett a pisai ferde torony

Négy centiméterrel egyenesebb lett a pisai ferde torony

Még több pénzt kereshetnek adómentesen a focisták

Még több pénzt kereshetnek adómentesen a focisták

Range Rovert tuningolni többek között ezért a végeredményért egészen hálás feladat

Range Rovert tuningolni többek között ezért a végeredményért egészen hálás feladat

Robert De Niro húsz év után elválik feleségétől

Robert De Niro húsz év után elválik feleségétől

A tehenekről fognak népszavazást tartani Svájcban

A tehenekről fognak népszavazást tartani Svájcban