szerző:
hvg.hu

Nem sikerült jól az új szövetségi kapitány első meccse: a magyar válogatott 1978 óta először kapott ki a finnektől.

Vereséggel mutatkozott be Georges Leekens utóda a magyar válogatott kispadján: Marco Rossi csapata 1-0-ra kapott ki a finn válogatottól Tamperében, a Nemzetek Ligája első mérkőzésén.

A meccs után az olasz tréner arról beszélt az M4Sportnak, számítottak arra, hogy a finnek a középpályán próbálnak majd labdát csenni, és kontrákkal előnybe kerülni, ilyen szituációból született a góljuk is. "Tudtuk, hogy az ilyen helyzetekre számít a finn válogatott, megpróbálták sűrűvé tenni a középpályát, három-négy alkalommal sikerült is így labdához jutniuk, az első félidőben pedig kétszer is veszélyes helyzetet alakítottak ki."

Rosszul indult a Rossi-korszak, megint bukott a fociválogatott

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen. Nem jött össze.

Rossi szerint a magyar csapatnak mindkét félidőben megvoltak a helyzeteik, de nehéz helyzetbe kerültek azzal, hogy nem sikerült betalálniuk. "A finneknek voltak veszélyes szabadrúgásaik, néhányat a bíró ajándékozott nekik, de sok mindenért nem panaszkodhatunk, mi vagyunk a felelősek magunkért. Elsősorban én vagyok a felelős" - jelentette ki.

A debütáló kapitány szerint a magyar csapat mindent megtett a győzelemért és jobb eredményt érdemelt volna.

Rossi megköszönte a szurkolók támogatását, és hozzátette: tudja, hogy a magyarok szenvedélyesen szeretik a futballt, ezért ő és a játékosok is mindent meg fognak tenni a javítás érdekében. "Nem szabad csüggednünk, magabiztosan kell kiállnunk a következő mérkőzésre" - fűzte hozzá

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!