élelmiszer online

 élelmiszer online
71 millió fiatal munkanélküli
 

71 millió fiatal munkanélküli

Romlik a fiatalok foglalkoztatottsága, ennek köszönhetően csak idén fél millióval, vagyis 71 millióra emelkedik globálisan munkanélküli fiatalok száma. Az Európai Unió 28 tagállamában a 25 éven aluliak 13 százaléka tartozik a "relatív szegénységtől fenyegetett" kategóriába.


Csuklóból koffein
 

Csuklóból koffein

Joule Caffeine Bracelet – lehetne egy újhullámos kávézó neve is, ám ez tényleg egy karkötő. Nyomatja a koffeint, de sehol egy kotyogó, kávés csésze, teás bögre. Gasztronómiai élvezeti értéke valószínűleg a nullával egyenlő.


Még mindig nem eszünk elég halat
 

Még mindig nem eszünk elég halat

A lehető legjobb időpontot választotta a földművelésügyi tárca, hogy kampányolni kezdjen a halfogyasztás mellett. Hiszen köztudomású, ha máskor nem, karácsonykor sok család asztalára kerül halászlé, rántott hal. S ilyenkor minden évben lehet riogatni a népeket a statisztikai adatokkal, mennyire le is vagyunk maradva halfogyasztásban. Ideje megfogadnunk, a hétköznapjainkba is beúsztatjuk az uszonyosokat, lehetőleg belföldi vízeinkből.


Itt az új szuperétel
 

Itt az új szuperétel

Egy kicsit kell moszatolnunk naponta, és akár 120 évig is vidáman eléldegélhetünk. Csak megszokás kérdése, hogy pár gramm algával, hínárral spékeljük a kedvenc pizzánkat, hamburgerünket.


Ausztrál a világ legjobb olívaolaja
 

Ausztrál a világ legjobb olívaolaja

Legalábbis a New York-i International Culinary Center szerint, amely évről évre megrendezi az olívaolajak nemzetközi versenyét. Az arany és ezüst medálok mellett külön kategóriában lehet elnyerni a legértékesebb elismeréseket: a "best in class", vagyis az osztály legjobbjai soroltatnak ide. A mostani 2015-ös megmérettetésre 26 országból érkeztek minták.


A Balaton legjobb fagyija és Picasso sütije
 

A Balaton legjobb fagyija és Picasso sütije

Pezsgős marcipán szamócával, ez maga volt a fagylaltkehelyben megtestesült Balatoni Randevú - tavaly nyáron. Most újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. Május 1-jén indul a hideg nyalat szezon, és egyúttal a tíznapos Nyított Balaton nevű akció, amelynek keretében még az is kiderülhet, mi lehet Picasso kedvenc süteménye.


Ételpornó helyett ételportré
 

Ételpornó helyett ételportré

Nem kell aggódni, mi legyen majd a nagy húsvéti trakta maradékaival. Ha elég kreatívak vagyunk, akár még műalkotások is készülhetnek belőlük, azt nem állítjuk, hogy egyenesen a halhatatlanságnak. De van kitől tanulni.


Libamáj - a szabadság győzelme
 

Libamáj - a szabadság győzelme

Nem kifejezetten nemzeti eledel, de a kaliforniaiak is nagyon bírják a libamájat. Kis baj volt vele az elmúlt években, ám mostanra megszünt a nyomás. A gágogókat nem tömhetik, de a gyomrukat igen.




 

"Most már megenném a műhúst is"

Mit bír még el a bolygónk? Van-e sárgaköves út a táplálkozásban? Egyáltalán, mit eszünk harminc év múlva? Ilyen s ehhez hasonló kérdéseket feszeget a most elkészült Globál menü cimű film, ami épp úgy lerántja a leplet a manipuláló multikról, mint a bio lobbiról.



Conchita tényleg Wurst lesz
 

Conchita tényleg Wurst lesz

Hogy a Conchita Wurst énekesnő-márka villámgyorsan igen kurrens lesz, abban biztosak lehettünk. S azon sincs mit csodálkozni, hogy elsősorban kolbász-kategóriában jegyzik , ha egyszer őt magát is így hívják.



Ötvenéves a Nutella
 

Ötvenéves a Nutella

Nem mindennapi ajándékokat kapott kerek születésnapjára a világ nagy kedvence, a Nutella. Még kantátát is írtak hozzá.



Világatlasz másként
 

Világatlasz másként

Egy New York-i fotós és egy foodstylist kicsit átrajzolta a kontinensek és jó néhány ország térképét jellemző ételeik, élelmiszereik alapján.



Kóstolópohár a kólához
 

Kóstolópohár a kólához

Borkedvelőknek ismerősen cseng annak a patinás osztrák cégnek a neve, amelyik most a különleges italok helyett egész máshoz adja a nevét.