szerző:
hvg.hu/ élelmiszer online
Tetszett a cikk?

Hogy a Conchita Wurst énekesnő-márka villámgyorsan igen kurrens lesz, abban biztosak lehettünk. S azon sincs mit csodálkozni, hogy elsősorban kolbász-kategóriában jegyzik , ha egyszer őt magát is így hívják.

A linzi Reichl & Partner reklámügynökség már egy nappal az Eurovíziós Dalfesztivál döntője előtt, május 9-én kérvényezte a Conchita-márka bejegyzését kolbász kategóriában a Német Szabadalmi és Márka Hivatalnál (DPMA) - adja hírül az Élelmiszer Online a Médianéző nemzetközi hírfigyelő nyomán.

Elsőnek egy osztrák termelő jelentkezett, hogy piacra dobná a Conchita kolbászt, de  a márkanyilvántartás alapján nem áll egyedül szemfülességével a kolbászfronton. Egy német vállalkozó a Wurst elhagyásával két élelmiszerkategóriában tervezi a név használatát.

©

A németek-osztrákok csillapíthatatlan kolbász-éhsége közismert, az már kevésbé, hogy előbbiek legnagyobb kedvence, a Currywurst is egy nőnek köszönheti mindent elsöprő karrierjét. Egy bizonyos Herta Heuwer volt az, aki 1949-ben a berlini brit szektor katonáinak kedvezve - na meg a saját üzletmenetének - feltalálta a curry porral és állitólag  még 10-12 fűszer  titkos keverékével ízesített sötét paradicsomszószt, amivel nyakon öntötte az addig is ismert kolbászt, de a megszokottnál kicsit ropogósabbra is sütötte. Elmaradhatatlan mellőle a hasábburgonya, amit viszont currys majonézzel locsolnak meg. Mit mondjunk? Erre az egyvelegre születni kell... Mindenesetre, aki Berlinben jár, annak kötelező megkóstolni, még ha egy-két falatnál többet nem is bír legyűrni a meglehetősen fura ízvilágú holmiból.

S lelkes gasztroturista (?) még elmehet a Currywurst múzeumba, mert bizony ilyen is van. A belépő árában benne foglaltatik a látogatás végén egy kis adag wurst, s igen csodálkoznak a büfében, ha erre a pompás kulináris csemegére fogékonytalan idegen inkább egy üdítőre vagy sörre cserélné be a szószos kolbászkákat.

©

Szóval, ki tudja, lehet, hogy a Conchita kolbász döntögetni fogja a Currywurst trónját, és aztán majd maga is múzeumba vonul, lehetőleg interaktívba.

De lesz itt más is a piacon. Állitólag már jóval a koppenhágai döntő előtt megtetszett ez a márkanév alkoholos italok gyártóinak is. Egy lengyel kozmetikai cég pedig  testápoló termékeket vezetne be Conchita-márkaként, arról nem szólnak a hírek, hogy borotválkozószer lesz-e közte.

 Az énekes menedzsere, René Berto a Conchita Wurst márkát május 15-én jegyeztette be különféle termékekre és szolgáltatásokra.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

Távozik a Commerzbank Magyarországról

Távozik a Commerzbank Magyarországról

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja