Tetszett a cikk?

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az Inter.nettel, a GTS-Datanettel, a VivaNettel, a Vivendivel, az Enternettel és a Profinterrel írt alá megállapodást a dial-up-os hozzáférések 25 százalékos díjcsökkentéséről. A legnagyobb internetszolgáltató, az Axelero már korábban, állami támogatás nélkül csökkentette tarifáit.

Az állami támogatással megvalósuló árcsökkentésre szerződött cégek szolgáltatási körzetei lefedik az ország teljes területét. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter közölte: az állami támogatás mértéke a 15 órás csomagra 202, a 40 órásra pedig 520 forint, azaz mindkét csomag esetében a telefontarifa 13 százaléka. A 100 órás csomagok díjcsökkentését a szolgáltatók már korábban teljes egészében magukra vállalták. Ez a támogatási konstrukció az év végéig működik; a jövő évtől várhatóan már az új hírközlési törvény teremti meg az alacsonyabb díjak lehetőségét.
Az IHM kidolgozta a széles sávú internet támogatására vonatkozó javaslatot is, amelyet az érintett szolgáltatókkal is megvitatnak. E konstrukció várhatóan minden széles sávú technológiára vonatkozik majd, 2006-ig marad fenn, s a szolgáltatóknak pályázniuk kell a támogatásra.
Az internetes tarifák 25 százalékos mérséklését Medgyessy Péter miniszterelnök február elején, a parlamentben tartott országértékelő beszédében jelentette be. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!