szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Norvég régészek első ízben bukkantak hazájukban dinoszaurusz maradványokra, mégpedig 2256 méter mélyen az Északi-tengerben.

Az Állami Kutatási Intézet közleménye szerint a csontra, amely egy plateosaurus bokájából származik, véletlenül találtak rá, amikor kőzetmintákat hoztak felszínre egy mélytengeri olajmezőn tervezett fúrásokhoz. Ismereteik szerint ez eddig a világon a legnagyobb mélységben talált dinoszaurusz maradvány.

A kilencméteresre és négytonnásra megnövő dinoszaurusz korát mintegy 200 millió évre teszik. A növényevő plateoszaurusz Közép-Európában élt azokban az időkben, amikor a mai Északi-tenger helyén még még gigantikus méretű szárazföldi terület volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

TOLLAS DINOSZAURUSZOK

Egymilliárd forint értékben vállalt kezességet a kormány a Magyar Természettudományi Múzeum legújabb kiállítására...

Világ

Alvó dinoszauruszt találtak Kínában

Kínában 130 millió éves, alvó dinoszaurusz maradványaira bukkantak a tudósok. A kétlábú dínó kiemelkedő értékű maradványát mellső végtagja alá dugott fejjel találták meg, a Kínai Tudományos Akadémia szakértője szerint az állatot álmában, hirtelen érhette a halál.

Kult

Dinoszaurusz-kiállítás Budapesten

A kormány egymilliárd forintos állami kezességvállalással segíti a magyarországi, Tollas Dinoszauruszok című dinoszaurusz-kiállítás megvalósulását - közölte a kormányszóvivő a kabinet ülése után.

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?

Androidos? Régóta várt funkciót kap a Google Térkép

Androidos? Régóta várt funkciót kap a Google Térkép

Vidnyánszky bejelentette a köztévén, hogy kik lesznek az SZFE rektorhelyettesei

Vidnyánszky bejelentette a köztévén, hogy kik lesznek az SZFE rektorhelyettesei