szerző:
hvg.hu

A Microsoft bejelentette, hogy az iparágban elsőként használatarányosan fizetendő PC-vásárlási megoldásokat támogat, melyek a FlexGo technológiájára épülnek.

Az előfizetéses rendszerrel olcsóbban juthat-
nak a felhasználók nagyteljesítményű PC-hez
© sxc.hu
A technológia révén a szolgáltatók rugalmasabb vásárlási feltételek mellett tehetik elérhetővé a Microsoft Windows®-alapú PC-ket a fejlődő piacok vevői számára. A vásárlók alacsony kezdő költséggel juthatnak teljes funkcionalitású Windows-os PC-hez, amelyhez aztán előre fizetett kártyák vagy havi előfizetés útján férhetnek hozzá.

A használatarányos fizetésre épülő üzleti modell elérhetőbbé teszi a személyi számítógépeket, hiszen drámaian csökkenti a belépési költséget és lehetőséget ad a vásárlóknak arra, hogy előre fizetett kártyák segítségével a használat függvényében fizessenek az eszközért. A próbaüzemek először a fejlődő piacokon indulnak, ahol a fogyasztói hitelek korlátozott elérhetősége, a bizonytalan jövedelem és a magas induló költség sokakat meggátolt a számítógép vásárlásban. A FlexGo technológia támogatja a Microsoft globális elkötelezettségét, hogy a személyi számítógépek kínálta előnyökkel segítse az embereket a bennük rejlő lehetőségek kihasználásában.

„Ma már egymilliárdnál is több kártyás mobiltelefont használnak világszerte. Így meggyőződésünk, hogy a FlexGo ismerős és kényelmes, használatarányosan fizetendő modellt valósít meg, amely a változó vagy tervezhetetlen jövedelmű emberek számára is működik” – mondta Will Poole, a Microsoft Piacbővítési Csoportjának alelnöke. „A példátlanul rugalmas PC-vásárlási feltételek családok és kisvállalkozások százmilliói számára hozzák elérhető közelségbe a jó minőségű személyi számítógépeket a fejlődő piacokon. Így ők is élvezhetik azt a sok-sok előnyt, amelyet a PC-k kínálnak az oktatás, a szórakozás, a kommunikáció és a termelékenység terén.”

A Microsoftnak és partnereinek közös célja, hogy elsőként megvalósítsák a használat arányában fizetendő PC-használati modellt, és szélesebb körben tegyék elérhetővé az előfizetéses számítógépezést. A használatarányos modell sikeres próbaüzemét a közelmúltban fejezte be a vállalat Brazíliában. A próba egy évig, Brazília vezető országos kiskereskedelmi lánca, a Magazine Luiza közreműködésével zajlott. A modell próbaüzemének következő köre Brazíliában, Kínában, Magyarországon, Indiában, Mexikóban, Oroszországban, Szlovéniában és Vietnámban esedékes.

„Az alacsonyabb jövedelmű vevőink izgalommal várják, hogy minimális kezdő beruházással megvásárolhassák első PC-jüket, hogy aztán a valós használattal arányosan fizessenek érte, ám mindeközben kiemelkedő teljesítményű és eredeti szoftverrel bíró számítógépük legyen – mondta Frederico Trajano, a Magazine Luiza értékesítési és marketing igazgatója.

A használatarányos fizetésre épülő számítógépezést a FlexGo technológia teszi lehetővé, amely egymáshoz igazítja a hardver-, szoftver-és szolgáltatás-megoldásokat, hogy azok közös időmérési és használat-hosszabbítási funkcióval működhessenek. Így a kiskereskedők, a távközlési szolgáltatók, a bankok és az OEM partnerek szélesebb vevőkörnek kínálhatnak PC-ket. A rendszer tájékoztatja a felhasználót a felhasznált időről és megmutatja, hogyan tud további használati időt vásárolni azzal, hogy egyszerűen begépeli az előre fizetett kártyán található kódot. Ha a felhasználó nem vásárol további időt, a PC fokozatosan csökkentett üzemmódba, vagy korlátozott hozzáférésű állapotba kerül, és mindaddig úgy marad, amíg a vevő nem vesz további időkeretet a világhálón vagy a helyi forgalmazóktól. Meghatározott óraszám felhasználása után a PC teljes mértékben a vevő tulajdonába kerül. A Microsoft illetékesei szerint a FlexGo révén a szolgáltatók akár 50%-kal is csökkenthetik a PC vásárlás induló költségét.

A héten induló második brazil próbaüzem mellett a Microsoft az elkövetkező hónapokban Indiában, Mexikóban, Oroszországban és Kínában is kiterjeszti a használatarányosan fizetendő számítógépezést.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Vállalkozás

Fellebbez a Microsoft a 497 millió eurós bírság ellen

A domináns piaci pozíció miatti bírság eltörlését, illetve az Európai Bizottság által megállapított "korrekciós intézkedések" visszavonását próbálja elérni a Microsoft. Ez ügyben indított keresetét hétfőn kezdte tárgyalni az Európai Unió úgynevezett Elsőfokú Bírósága Luxembourgban.

MTI Karrier

Ingyenes pedagógusképzést indított a Microsoft és a Jövő Háza

A Jövő Háza – Jövő Iskolája kezdeményezése 2006. januárja óta sikeresen működik azzal a szándékkal, hogy lehetőséget nyújtson pedagógusoknak és diákoknak egy újfajta tanítás és tanulás megismeréséhez. A szervezők célja egy olyan pedagógiai műhely kialakítása, amely szoros szakmai együttműködést tart fenn az ide látogató pedagógusokkal.

hvg.hu Tech

Az Xbox 360 miatt perli a Lucent a Microsoftot

Az IT-cég azért indított keresetet a redmondi óriás ellen, mert állítólag új generációs játékkonzoljában olyan technológia található, amely sérti a Lucent egyik szabadalmát.

hvg.hu Világ

„Célozzon a Microsoft vagy az IBM felé!”

A New York Times háromszoros Pulitzer-díjas újságírójának összefoglalója a globalizáció teremtette, új, sosem látott jelenségekről. Az alábbiakban Thomas Friedman És mégis lapos a föld című könyvéből olvashatnak részleteket.

MTI Világ

Amerikában a kínai elnök, látogatás a Microsoftnál

A Boeing repülőgépgyártó vállalatnál és a Microsoft cégnél kezdte meg Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök egyesült államokbeli látogatását az északnyugati Seattle városában, George Bush amerikai elnök csütörtökön fogadja kínai vendégét a Fehér Házban.

Majtényi a Fülkében: Csak egy tolvaj hatalom nem akar írásos nyomot hagyni

Majtényi a Fülkében: Csak egy tolvaj hatalom nem akar írásos nyomot hagyni

Nagyszabású rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

Nagyszabású rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

Közösség elleni uszításért jelentették fel Kövér Lászlót

Közösség elleni uszításért jelentették fel Kövér Lászlót

Megmagyarázta az Apple, miért figyeli az iPhone folyton, hogy hol van

Megmagyarázta az Apple, miért figyeli az iPhone folyton, hogy hol van

Videón az eperjesi gázrobbanás pillanata

Videón az eperjesi gázrobbanás pillanata

Több előadás is csúszik a holnapi tüntetés miatt

Több előadás is csúszik a holnapi tüntetés miatt