szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy brit tanulmány szerint a futball még a leggyöngédebb érzelmeket is előhozza a férfiakból, míg erre a nők sokszor nem képesek.

A brit Mentálhigiénés Alapítvány vizsgálatában részt vevő 500 férfi 76 százaléka nem érzett semmiféle restelkedést, amikor meccsnézés közben átkarolta a barátját, és nagyjából ugyanennyien vélték úgy, hogy bármilyen csalódottak is egy vesztes mérkőzés után, soha nem sírnak.

„Az emberek elvesztik saját személyiségüket és azonosulnak egymással. Ez a feltétele a közös ünneplésnek, ilyenkor fordulhat elő, hogy akár idegeneket is átölelünk” – mondta a BBC-nek Jorge Alamán pszichológus. „Közös isteneket keresünk, a miszticizmushoz azonban kézzelfogható dolgokra van szükség, márpedig a futball az” – tette hozzá a pszichológus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Foci-Eb

Focivébé örökranglista

Az eddigi 17 labdarúgó-világbajnokságon összesen 70 ország válogatottja lépett pályára, összteljesítményüket tekintve köztük az alábbi sorrend alakult ki.

hvg.hu Foci-Eb

Modellek vagy sztárfocisták? Szavazzon a legszebbre!

A nevüket biztosan ismeri, az arcukon is megakad a szeme, és Ön körül bizonyára mindenkinek van véleménye róluk. Szavazzon, ki a focivébé legjóképűbb sármőre az ügyeletes sztárok között! A legextrémebb frizurák versenye már javában tart és nemsokára jönnek az újoncok is. Kattintson a képekre a galériákhoz!

Egy hétre megszállja az utakat a rendőrség

Egy hétre megszállja az utakat a rendőrség

Egy kisebb vagyont költenek új tulajdonosaik az 1 eurós olasz házakra

Egy kisebb vagyont költenek új tulajdonosaik az 1 eurós olasz házakra

Történelmi krimi, nyelvészeti thriller az "angol irodalom nagyregényéről" - könyvajánló

Történelmi krimi, nyelvészeti thriller az "angol irodalom nagyregényéről" - könyvajánló