szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az SAP AG ma bejelentette, hogy csatlakozott az üzleti élet vezetőinek részvételével zajló "3C - Combat Climate Change" programhoz, amelynek célja a klímaváltozással kapcsolatos problémák minél mélyebb tudatosítása a piacok és a kereskedelem szereplőiben.

A klímaváltozás ellen egyre-másra
fognak össze a cégek és
társadalmi szervezetek
© sxc.hu
A G8+5 országok vállalatai közül több mint 40 által aláírt 3C kezdeményezés fontos szövetségessel gazdagodott az SAP személyében, amely egyébként a vállalatirányítási szoftverszállítók közül elsőként csatlakozott a programhoz. A 3C résztvevői közösen dolgoznak a széndioxid-kibocsátás csökkentésére alkalmas innovatív technológiai és üzleti megoldások bevezetésén. A 3C támogatása összhangban áll az SAP fenntarthatóság iránti hosszú távú elkötelezettségével, amelynek a cég eddig különféle belső kezdeményezések indításávalszerzett érvényt, valamint olyan vállalatirányítási és az ellátási láncok kezelését elősegítő megoldások fejlesztésével, amelyek segítenek optimalizálni ügyfeleik globális működését, emellett hozzájárulnak a Föld környezeti terhelését mérő,  ökológiai lábnyomuk csökkentéséhez.

A 3C célja, hogy általánosan elfogadott, biztonságosabb szintre csökkentse a szén-dioxid és más üvegház-hatású gázok kibocsátásnak növekedési ütemét, és biztonságos, megfizethető energia termelésével segítse elő a stabil globális fejlődést. Ezt a célt olyan globális szabályozási keretek segítségével kívánja elérni, amelyek ösztönzik tagjait a megfelelő üzleti megoldások kidolgozására, a technológia fejlesztésére és a piacalapú befektetések végrehajtására.

Az üzleti és politikai vezetők körében mind nagyobb támogatásnak örvendő 3C a világ minden táján nemzetközi reklámkampányban kéri a globális üzleti közösség segítségét céljai eléréséhez. A kampány június 5-én, a németországi Heiligendammban június 6. és 8. között megrendezett G8-as csúcs előestéjén indul. A kezdeményezés iránti elkötelezettségük hangsúlyozása érdekében a 3C képviselői a csúcs előkészítésekor személyesen is felkeresték Angela Merkel német kancellárt, aki köztudottan kiáll a környezetvédelem mellett és meggyőződéssel vallja, hogy a klímaváltozással kapcsolatos politikai törekvések csak akkor lehetnek sikeresek, ha globális szinten élvezik az ipar támogatását. A kancellár nagyra értékelte a kezdeményezés mögötti elszántságot, és kifejezte abbéli reményét, hogy hamarosan újabb cégek csatlakoznak a programhoz.

A megbeszélésen a felek konszenzusra jutottak az alábbi közös célokkal kapcsolatban: ebből az egyik a károsanyag-kibocsátás csökkentésének méltányos globális elosztása annak érdekében, hogy a fejlett világ át tudja alakítani gazdasági bázisát, a fejlődő országok pedig tovább haladhassanak a szegénységből kifelé vezető úton. A 3C emellett támogatja az energiatakarékos technológiák és az alternatív energiaforrások használatának ösztönzését, valamint a piaci élénkítését abból a célból, hogy érett emisszió-kereskedelmi rendszereken keresztül, stabil áron lehessen megvalósítani a kitűzött emisszió-csökkentési célokat.

"A 3C keretében olyan ösztönzők kidolgozására törekszünk, amelyek lépésről lépésre közelebb visznek minket az alacsony emissziós szintű, fenntartható társadalomról szőtt közös elképzelés megvalósításához" - mutatott rá Lars G. Josefsson, a 3C programot elindító Vattenfall AB elnök-vezérigazgatója. "A globális közösségen belül már elérhető az üvegház-gázok kibocsátásnak nagy mértékű csökkentéséhez szükséges technológia. Most arra van szükség, hogy hathatós pénzügyi ösztönző tényezőkkel megvalósíthatóvá tegyük e technológiák kereskedelmi alkalmazását. Ebből a szempontból a 3C kezdeményezést tovább erősíti az SAP-hoz hasonló ágazatvezetők részvétele, mivel e cégek szakértelme és technológiája segíti a tagvállalatokat a megfelelési és fenntarthatósági programok üzleti előnyeinek hasznosításában."

"A globális energiatakarékosság összehangolt magatartást követel a magánemberek, a civil szervezetek, valamint az üzleti, technológiai és politikai közösség részéről, maximálisan kiaknázva a rendelkezésre álló erőforrásokat, leleményességet és innovációs erőt" - mutatott rá Henning Kagermann, az SAP AG vezérigazgatója. "Az SAP elkötelezett a szabálykövető működés és a felelős társadalmi szerepvállalás iránt. Szakértelmünk és megoldásaink elősegítik e kiemelt globális erőfeszítés sikerét, és több ágazat szervezeteit támogatják abban, hogy a környezeti felelősséget és a fenntarthatóságot üzleti stratégiájukba ágyazva tegyék magukévá a globális CSR bevált gyakorlatát."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tech

Már az SAP foga is az Oracle ügyfeleire fáj

Az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a vállalatirányítási szoftverek piaca felbolydult, hiszen senki sem tudhatja, hogy a két nagy cég összeolvadása valóban olyan zavartalan lesz-e, mint ahogy ígérik. A konkurensek (köztük az SAP) persze e helyzetet igyekeznek felhasználni a bizonytalankodók megszerzésére.

hvg.hu Tech

Az SAP regionális megoldás-központokat hoz létre a kkv-knek

Az SAP AG bejelentette, hogy saját és partnerei tapasztalatára építve olyan regionális megoldás-központokat hoz létre, amely lehetővé teszik, hogy tovább bővítsék a világ legnagyobb, kis- és közepes vállalatok (kkv-k) számára kifejlesztett iparág-specifikus üzleti szoftvermegoldások portfolióját.

MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

hvg.hu Tech

A Bundeswehr is bevezette az SAP-t

A Bundeswehr is az üzleti életből átvett módszerekkel kívánja hatékonyabbá tenni mqködését. Az SAP for Defense & Security rendszer végponttól végpontig (a tüzelőállástól a gyári környezetig) terjedő logisztikai, pénzügyi irányítási és HR-támogatást nyújt Európa egyik legnagyobb hadseregének.

hvg.hu Tech

Együttműködési megállapodást kötött az SAP és a Műegyetem

A SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés kiterjed az oktatás és a kutatás-fejlesztés területére, az SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ szakember-utánpótlásának képzésére, közös fejlesztésekre, valamint PhD képzésre és doktori ösztöndíjakra is.