szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztus elsején elindult versenyünkön a legjobb magyar videomegosztós felvételeket keressük, különféle kategóriákban.

A hvg.hu által két évvel ezelőtt kiírt blogverseny népszerűbbé, ismertebbé tette a webnaplókat, s reményeink szerint azt is elősegítette, hogy a bloggerek lerázhassák magukról az egykor rájuk ragadt „exhibicionista, íráskényszeres csodabogarak” címkét. Valami ilyesmi a célja a Golden Blokk versenysorozat idei harmadik megmérettetésének, a Klipszemlének is. Versenyünknek (játékunknak) elsődleges célja felkarolni egy viszonylag új, robbanásszerűen fejlődő internetes kifejezésmódot, mely bizonyos jellemzők okán (gyorsaság, személyre szabottság, dinamizmus) már ma is komoly konkurenciát jelenthet a hagyományos médiának.

A saját készítésű, amatőr, videomegosztó oldalakon publikált rövidfilmek versenyeztetésével arra keressük a választ, idehaza mi a helyzet, a néhány hónap alatt sokszereplőssé vált piacon - a nagyobb, nemzetközi videomegosztókon publikált sikertartalmak átvétele mellett – megjelentek-e már a hazai tartalmak. Az e felületeken publikált nagy masszából azokat a valóban önálló kezdeményezéseket szeretnénk kiemelni, amelyek azt bizonyatják, hogy az internetes videomegosztás a szórakoztatás mellett hamarosan idehaza is önálló médiummá, kiugrási lehetőséggé válik. 

Versenyünk augusztus elsején induló első körében arra kérjük olvasóinkat, segítsenek minket a videomegosztókon publikált anyagok szűrésében és válogatásában. Főként olyan videókra koncentrálunk, ahol egyértelmű, hogy amatőr és magyar videókról, klipekről, animációkról van szó. (A koncentrálunk szó azért fontos, mert elképzelhető, hogy a kiválogatott alkotások közé esetenként – akaratunkon kívül - nem amatőr vagy éppen nem magyar tartalmak is bekerülnek, a bizonyítás ugyanis sok esetben szinte lehetetlen.)

Videókat ajánlani augusztus 16-ig lehet a goldenblokk.hu oldalon, a videó pontos elérhetőségének (url) és egy rövid, bemutató leírás megadásával.

A beérkezett nevezéseket a hvg.hu szerkesztősége átnézi, és – a blogversenyünkhöz hasonlóan - az ajánlások fényében létrehozott kategóriákba csoportosítva közönségszavazásra bocsátja. A kategóriagyőztesekről a közönség és a hvg.hu zsűrije dönt, szavazataik azonos súllyal szerepelnek a végeredményben.

Reméljük, felhívásunk sokakat ösztönöz majd arra, hogy meglévő mozgóképes anyagaikat digitalizálják, és videomegosztó oldalakon a szélesebb közönséggel is megosszák.

A verseny szakaszai:

-            nevezés/ajánlás: augusztus 1-16.

-            a nevezett videók szűrése és kategóriákba rendezése

-            közönségvoks: augusztus 21-27.

-            a kategóriagyőztesek legjobbjáról Herendi Gábor, a Valami Amerika című film rendezője dönt.

-           eredményhirdetés: a kategóriagyőztesek listáját a hvg.hu-n hozzuk nyilvánosságra augusztus 29-én, az abszolút győztest viszont csak a hvg.hu Golden Blokk versenyének hivatalos eredményhirdetésén, 2007. augusztus 30-én.

Nyeremények:

A kategóriagyőztesek jutalma egy darab kétszemélyes wellness hétvége (2 éjszaka szállás, 2 fő részére superior kétágyas szobában, reggelivel, a szálloda wellness&fitness szolgáltatásainak használatával) a Park Hotel Pelikánban ****

A verseny fődíja egy darab NEC m360 notebook operációs rendszerrel a Szinva Net jóvoltából

Együttműködő partnereink:

freevlog.hu

videa.hu

- videobomb.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Golden Blog 2007 fődíjasa: Alleycat

Az Alleycat.hu nyerte a hvg.hu által idén harmadszor meghirdetett Golden Blog-díjat, miután a zsűri és a közönség összesített szavazatai alapján ez a webnapló bizonyult a legnépszerűbbnek. Az Alleycat.hu szerzőinek, valamint a kategóriagyőztes blogoknak gratulálunk!

hvg.hu Tech

Íme a Golden Blog verseny 2007-es kategóriagyőztesei!

A zsűri és a közönség szavazatainak összesítésével elkészültek a 2007-es Golden Blog kategórialistái. A versenynek azonban még nincs vége: a tizenegy kategória-győztesre mától szavazni is lehet, közülük kerül ki az abszolút győztes. Szavazz te is!

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni