szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vám és Pénzügyőrség (VPOP) majdnem 650 millió forintos adócsalást derített fel, az akcióban lefoglaltak közel 800 kilogramm arany- és ezüstékszert, valamint 25 millió forint készpénzt - jelentette be Kanta Tünde, a VPOP bűnügyi igazgatója a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Tájékoztatása szerint egy Magyarországon bejegyezett cég úgy próbálta csökkenteni áfa-befizetési kötelezettségét, hogy arany- és ezüst ékszereket hozatott Törökországból, majd szlovák gazdasági társaságokkal folytatott fiktív ügyletek közbeiktatásával ezeket az ékszereket az általános forgalmi adó megfizetése nélkül értékesítette Magyarországon.
 
Sipos Jenő, a VPOP szóvivője a sajtótájékoztatón úgy vélekedett: a lefoglalt értékek fedezik a majdnem 650 millió forintos adóhiányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Utólagosan ellenőrzi a vállalatokat a VPOP

2008. Január 1-jétől vámügyi és biztonsági átvilágítást végez a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) a vállalatoknál, cégeknél. Ha a vállalat nem követett el szabálytalanságot, engedélyezett gazdálkodói tanúsítványt kap.

Csikász Brigitta Autó

Negyedmilliárdos áfacsalást leplezett le a VPOP

A tegnapi vámos elfogással tizenegy főre bővült azoknak a száma, akiket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága bűnszövetkezetben elkövetett negyedmilliárdos áfacsalással gyanúsít.

MTI Gazdaság

VPOP: változnak a cigaretta behozatali szabályok

Románia és Bulgária Európai Uniós taggá válásával 2007. január elsejétől megváltoznak a Románia felől Magyarországra érkezőkre vonatkozó cigaretta-behozatali szabályok: a mennyiségi korlát nem változik, a vámfizetési kötelezettség azonban módosul - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).

hvg.hu Itthon

A VPOP tovább keresi az elsikkasztott pénzt

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) egyelőre – a nyomozás érdekeire való tekintettel – nem közölte, hogy pontosan milyen módon követte el a sikkasztást Földesi-Szabó László, amivel a csempészet mellett gyanúsítják az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kurátorát.

Kivonultak az ellenzéki képviselők a teremből a Kúria új elnökéről szóló szavazás előtt

Kivonultak az ellenzéki képviselők a teremből a Kúria új elnökéről szóló szavazás előtt

Hétfőtől több település iskoláit is bezárják Montenegróban

Hétfőtől több település iskoláit is bezárják Montenegróban

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot