szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egy nemrég kiadott tanulmányban Jeff Jones, a Microsoft biztonsági stratégiai...

Egy nemrég kiadott tanulmányban Jeff Jones, a Microsoft biztonsági stratégiai igazgatója azt fejtegeti, hogy az Internet Explorer biztonságosabb böngésző, mint a Firefox, mivel kevesebb hibát tartalmaz. Tristan Nitot, a Mozilla Europe elnöke azonban úgy véli, hogy a biztonságot egyáltalán nem könnyű megmérni, és erre a legkevésbé alkalmas módszer a hibák számlálgatása. Inkább a hibák kijavításáig eltelt időt kellene nézni.

A Microsoft szerint mivel a Mozilla összességében több hibát javított ki, mint a Microsoft, az IE biztonságosabb, mint a Firefox. (előző hírünket erről lásd itt.) Ez azonban hibás logika, mivel ha nem javítjuk ki a hibákat, az a hamis látszat keletkezik, hogy a termék biztonságos, holott nem az.

Íme egy példa: nemrég jelent meg a Firefox 2.0.0.10-es verzió, amelyről pár óra múlva kiderült, hogy egy hibát tartalmaz. A Mozilla közösség azonnal reagált, és három és fél napra rá kiadta a javított 2.0.0.11-es verziót.

Ebből is látszik, hogy nem az számít, hogy hány hiba kerül napvilágra, hanem az, hogy mennyi idő alatt sikerül kijavítani őket. A Microsoftnál a cégen belül derítik fel a bugokat, és nem szívesen beszélnek a biztonsági résekről. Helyette csendben kijavítják őket, például kiadnak egy frissítést vagy egy szervizcsomagot. Ez pedig sok időt vesz igénybe, sokszor egy vagy két évet. [cnet]

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől