szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mert bár nem jó az, ha a gyerek egész nap a számítógép előtt ül...

Mert bár nem jó az, ha a gyerek egész nap a számítógép előtt ül, néha azért jól esik szusszanni a szülőnek, s a lurkók sem szoktak panaszkodni, ha egy kicsit egyedül kell elfoglalniuk magukat. Ám hogy ez minél egyszerűbb legyen, íme néhány online oldal, amelyeket nyugodtan átengedhetünk a szülői felügyelet szoftver szűrőjén, s amelyek nem csak szórakoztató, de hasznos elfoglaltsággal szolgálnak a gyerekeknek.

Egyszervolt.hu
Ebben a témakörben a magyar oldalak közül szinte minden szempontból kiemelkedik az Egyszervolt.hu, amely igényesen kivitelezett és tartalmilag is gondosan összeválogatott. Használatához csak egy böngésző és persze a manapság elengedhetetlen Flash plug-in szükséges (ez amúgy szinte minden oldalra igaz). A főmenü 3D-s mesevilága magával ragadja még a felnőtteket is. Itt választhatjuk ki, mit is szeretnénk csinálni.

A gyerekek nézhetnek mesét a mesetévé online adásában, de aki már tud olvasni, maga is elolvashat meséket, vagy nézhet diafilmeket. Találunk illusztrált hangos verseket és meséket, rengeteg gyerekdalt (többek között Gryllus Vilmostól), sőt, nagyszerű animációkat is.
Ha pedig a passzív szórakozás már nem lenne elég, közel kétszáz online játszható játék közül is válogathatunk, kisebbekből és nagyobbakból egyaránt.
Az is jó helyen jár, aki barkácsolni szeretne, hiszen rengeteg olyan hasznos ötletet van itt, amelyek megvalósíthatók egy borúsabb nyári napon akár szülőkkel együtt, akár egyedül. Még a főzés rejtelmeibe is bevezetik az oldalon a gyerkőcöket.
De van még itt online apróhirdetés, online bolt és programajánló is, bár ezek elsősorban a szülőket hozhatják lázba. Nekik javasolt még a Családi körben menüpont látogatása is.
Az oldal megnyitása

Olvasni jó!
Ennek a szintén remek oldalnak elég erős kötődése van az Egyszervolt.hu portálhoz. Itt is találunk elolvasható meséket, hanganyagokat, dalokat, verseket, diafilmet, videót és játékokat (bár ezekből meglehetősen kevéske van, betűkirakóval és néhány rejtvénnyel szolgálnak csak). Mindez egy helyen, jól átlátható felületen.
Az oldal megnyitása

Mesebirodalom
Szintén egy Flash alapokon nyugvó oldal, ha nem is 3D-s, de azért látványos és mozgalmas főmenüvel.
Itt számos elolvasható mesét találunk (magyar népmeséket és más népek meséit egyaránt), nem túl szembarát betűtípussal „szedve”. Érdekesség, hogy a mesék íróiról is sokat megtudhatunk. Természetesen a versek sem maradtak le az oldalról, rengeteg népszerű gyerekverset olvashatunk fel a csemetéknek.

Ha pedig önálló szórakozásra vágynának a gyerekek, van sok izgalmas logikai játék és kifestő is, amelyek természetesen telepítés nélkül, online játszhatók. Meghallgatható még több népszerű magyar mesesorozat főcímdala, és még online képeslapküldő szolgáltatás is van.
Az oldal megnyitása

TreeHouse Games
Ezzel az oldallal csak egyetlen baj van, nevezetesen az, hogy angol nyelvű. Ha ez nem lenne, akkor a gyerekek akár az elejétől fogva egyedül játszhatnának az itt összegyűjtött remek Flash játékokkal, így azonban legalább a történet elmeséléséig és az első lépések megtételéig érdemes odaülni a kicsik mellé. 

A puzzle-től a kutyaoktatásig mindenféle érdekességet összegyűjtöttek itt a készítők, ráadásul nagyon igényes kivitelben. Amúgy Franklintől, Fifin keresztül a Sesame utca lakókig mindenkivel összefuthatnak itt a gyerekek.
Az oldal megnyitása

KidsPsych
Szintén angol nyelvű oldal. A KidsPsychen az 1-től 5 és a 6-tól 9 éveseknek készült játékok várnak, csoportosítva. A játékok legalább érdekesek, bár láttunk már szebben kivitelezett megoldásokat is. 

Az 1-től 5 éveseknek szólók nem igényelnek nyelvtudást, egyedül is remek szórakozást jelentenek a csemetéknek, a nagyobbaknak szóló játékokhoz azonban nem árt a szülői segítség sem, ha a srácok még nem perfekt angolok...
Az oldal megnyitása


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

C64 rajongók kánaánja

Volt annak idején, az 1980-as években egy nagyon meghatározó személyi számítógép, amely az 1982-es olcsó változat...

Tényleg felesleges pánikolva a boltokba rohannia

Tényleg felesleges pánikolva a boltokba rohannia

Vannak még kérdései a koronavírusról? Most mindet megválaszoljuk

Vannak még kérdései a koronavírusról? Most mindet megválaszoljuk

Lézerrel lőtt egy kínai hadihajó egy amerikai repülőre

Lézerrel lőtt egy kínai hadihajó egy amerikai repülőre