szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A grafikus felhasználói felülettel rendelkező operációs rendszerek mindig nagy...

A grafikus felhasználói felülettel rendelkező operációs rendszerek mindig nagy hangsúlyt fektetnek az egyes alkalmazásokat, objektumokat jelölő ikonok kinézetére. Sajnos azonban a mappákat, foldereket a legtöbb esetben egyforma rajzok jelölik. A Mac OS X legújabb változatában, a Leopard-ban is egy kis iratgyűjtő  rajza tartozik minden mappához. A Telling Folders nevű programot ingyenesen lehet letölteni a http://www.omz-software.de/snippets.html címről. 

Két dobással tehetjük beszédessé foldereinket

A mindössze 2 Mbájtos alkalmazás segítségével pillanatok alatt megváltoztathatjuk, egyedivé tehetjük a folderek ikonjait. A program indítása után a megjelenő nagy méretű mappa képre első lépésként rá kell dobni egy fájlt, aminek a tartalmával szeretnénk díszíteni az ikont. Ez többek között lehet kép fájl, szöveges dokumentum, táblázat, PDF állomány, de akár egy videó is. A iratgyűjtő rajz tetején fog megjelenni a fotó vagy a dokumentum első oldalának a képe. A beállítások között még azt is megadhatjuk, hogy a kép körül legyen-e egy kis fehér keret.

Így könnyebben átlátjuk, mit, hol tárolunk

A második lépésben azt a foldert kell a program ablakára dobni, amelyiket egyedivé szeretnénk tenni. Más dogunk már nincs is, pillanatok alatt a korábban egyforma mappákról már messziről megállapíthatjuk, mit tartalmaznak. Ha nem vagyunk megelégedve az átalakítással, egy másik képet ugyanilyen egyszerűen tudunk  az ikonra ragasztani, vagy a Reset gombbal visszaállíthatjuk az eredeti rajzot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége

Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége

A Johnson & Johnson vakcina az összes engedélyt megkapta, már olthatnak is vele az Egyesült Államokban

A Johnson & Johnson vakcina az összes engedélyt megkapta, már olthatnak is vele az Egyesült Államokban

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon