szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A keresőcég meglepett választ adott arra a hírre, hogy a redmondi óriás Carl Icahn befektetővel együtt a Yahoo menedzsmentjének a menesztését készíti elő.

A TG Daily IT-hírekkel foglalkozó weboldal értesülései szerint a Yahoo független igazgatói és vezetősége felkereste Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját, egy újabb vételi ajánlattal kapcsolatban, azonban azt a választ kapták, hogy a redmondi céget már nem érdekli a tranzakció, sőt, még azt is kizárták, hogy a korábbihoz hasonló nagyságrendű ajánlatot egyáltalán terveznének.

A Yahoo szerint Icahn és Ballmer azon munkálkodik, hogy rákényszerítsék a korábban a Microsoftnak kosarat adó vállalatot, hogy egy egyelőre még meghatározatlan összegért adja el keresőjével kapcsolatos üzletágát. A Yahoo közleménye szerint ez távolról sem áll részvényeseinek érdekében, ezért felszólítják a Microsoftot, hogy tegyenek azonnali ajánlatot, ha továbbra is szándékukban áll a keresőcég felvásárlása.

A TG Daily cikkírója megjegyzi, hogy talán a Yahoo vezetősége nem vette észre, hogy már nem igazán vannak olyan helyzetben, amikor követelésekkel állhatnak elő. Nagyon is valószerű ugyanis az a lehetőség, hogy Icahn és Ballmer együttműködésének köszönhetően egy olyan menedzsment kerül a cég élére, amely kizárólag a Microsoft-fúzió előkészítését végzi majd el. Ha nem agresszív követeléseket támasztanának, hanem konstruktívan együttműködnének, talán meggyőzőbbek lehetnének, mintha csak azt ismételgetik, hogy egy ilyen üzlet nem állna a Yahoo-részvényesek érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap gazdaság

Yahoo-huzavona

New Yorkban hétfőn 15 százalékkal zuhant a Yahoo internetes portál részvényárfolyama, miután a hét végén a Microsoft...

hvg.hu Tech

Kosarat ad a Yahoo a Microsoftnak?

A Yahoo igazgatótanácsa várhatóan visszautasítja a Microsoft 44,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. Az utóbbi barátságos felvásárlási szándékát előbbi ellenséges közeledésként aposztrofálta.

MTI Tech

Mégis lehet Yahoo-Microsoft fúzió, csak drágábban

A Yahoo már alapvetően nem ellenzi a Microsoft felvásárlási szándékát, de azt várja, hogy a világ legnagyobb számítógépprogram-gyártója emeli jelenleg érvényes, 42 milliárd dollárt érő ajánlatát, közölték a Yahoo Inc. céghez közeli bennfentesek hétfőn. a Yahoo hétfőn levélben tájékoztatja a Microsoftot álláspontjáról.

MTI Tech

Lejárt a Yahoo-nak adott Microsoft ultimátum

Vasárnapra virradóra lejárt a Yahoo-nak adott 42 milliárd dolláros felvásárlási ajánlat határideje, így a Microsoft most már csak ellenséges felvásárlással szerezheti meg a céget. A határidő lejártát egyik fél sem kommentálta.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A Yahoo! nem akar a Microsoft martaléka lenni

A Yahoo! mindenképpen megakadályozza a Microsoft felvásárlási akcióját, a vezetés keresi a módokat, hogyan védje meg a céget a bekebelezéstől – írta Jerry Yang, a Yahoo! vezetője egy munkatársainak küldött e-mailben. Mint Yang írta: az utóbbi napok bebizonyították, milyen fontos a Yahoo! az embereknek.

MTI Gazdaság

A Microsoft ultimátumot intézett a Yahoo!-hoz

A Microsoft amerikai szoftvergyártó szombaton ultimátumot intézett a Yahoo! internetes cég vezetőségéhez: amennyiben három hét alatt nem sikerül megállapodni a fúzióban, a Microsoft közvetlenül a részvényesekhez fordul és csökkenti árajánlatát.

hvg.hu Tech

Yahoo: elvitte a Google, bánja a Microsoft

Egy napra két bejelentés is érkezett a Yahoo-tól: nemcsak a Microsofttal fejezte be tárgyalásait, hanem szerződést kötött a Google-lel is, amelynek következtében a keresőóriás hirdetései jelennek meg a Yahoo egyes oldalain - egyelőre csak Kanadában és az Egyesült Államokban.

MTI Tech

Nem lesz Microsoft-Yahoo házasság

A Microsoft amerikai számítástechnikai óriás a hét végén visszavonta a Yahoo! internetes cégre adott vételi ajánlatát, a két fél nem tudott megegyezni az átvételi árban.

Kémfotókon az Audi Maybachra adott válasza, a Horch luxusautó

Kémfotókon az Audi Maybachra adott válasza, a Horch luxusautó

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell