szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lassú internetkapcsolattól szenvedő felhasználók egy új ausztrál technológiának köszönhetően akár százszoros sebességnövekedésre is szert tehetnek, adta hírül a news.com.au hírportál.


Ben Eggleton, a University of Sydney professzora szerint lehetséges olyan technológiát előállítani, amellyel úgy növelhető az internetezés sebessége, hogy ezért semmit sem kell fizetni. Eggleton szerint a legjobban egy üvegdarabon ejtett apró karcoláshoz lehet hasonlítani az alapötletet.

A hagyományos optikai kábelek teljesítményét igen egyszerűen és Eggleton szerint ingyenesen lehet növelni. A koncepció alapján megvalósított új áramkör úgy használja fel a "karcolást", mint ahogyan a vasúti pályákon alkalmazzák a váltót, vonatok helyett ezen esetben fényt kapcsolnak át a kábelen belül különböző csatornákra.

A váltáshoz egy pioszekundumra van csak szükség, így egy másodperc alatt akár egymillió átkapcsolást is meg lehet valósítani, állítja Eggleton, aki négy év fejlesztés után mutatta be ötletét. Az első tesztek során hatvanszor nagyobb sebességet tapasztaltak a Telstra internetszolgáltató hálózatához képest - a professzor szerint a kellő fejlesztések révén akár százszorosára is felgyorsítható ez az érték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány