szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdték vasárnap annak a huszonegy sarkkutatónak az evakuálását, akik az úszó jégtáblára telepített orosz Északi-sark-35 kutatóállomáson tavaly szeptember óta végeztek a klímaváltozással kapcsolatos, stratégiai jelentőségű megfigyeléseket.


Munkájuk befejezéséről a (Norvégiához tartozó) Spitzbergák szigetcsoport megközelítése miatt döntöttek az orosz hidrometeorológiai szolgálat Arktiszi és Antarktiszi Tudományos-kutató Intézetének (AANII) vezetői.
    
Az intézet közlése szerint a kutatók kimenekítésére küldött Mihail Szomov dízelhajó, amelyet az utolsó néhány száz kilométeren az Arktika atomjégtörő vontatott keresztül a jégmezőkön, vasárnap déltájban kötött ki a kutatóállomással sodródó jégtáblán, a Spitzbergáktól mintegy 120 kilométerre északkeletre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein