szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Formabontó kísérlettel próbálja megkedveltetni a fiatalokkal a kémiát a Notthinghami Egyetem: a kémiatanszék munkatársai látványos, korántsem hivatalos hangulatú bemutatókkal mutatják be a periódusos tábla egyes elemeit.


A PeriodicVideos weboldalra folyamatosan kerülnek fel a periódusos tábla egyes elemeit bemutató hosszabb-rövidebb videók, amelyekben a tanszék kiemelt munkatársai demonstrálják meglehetősen látványos módszerekkel az egyes elemekre jellemző tulajdonságokat. Míg a koncepció nem mutat túl a természettudományos tévésorozatokon, a YouTube szempontjából az elmúlt hónapok egyik legjobb ötletéről van szó.


A projektnek otthont adó nottinghami kémiatanszék az ország egyik legerősebb intézményének számít a témában mind oktatási, mind kutatási szempontból, a videókban is gyakran látható Martyn Poliakoff professzor Anglia egyik legjelentősebb tudósának számít, aki egyúttal a zöldkémiai megoldásokban is igen újszerű megoldásokat képes felmutatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"