szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Adataink akkor vannak a legnagyobb veszélyben, ha egy támadó fizikailag is hozzáférhet a számítógépünkhöz. Ekkor a merevlemez eltávolításával vagy a felhasználói fiókunk jelszavának visszafejtésével/kitörlésével próbálkozhat. Szerencsére nem kell tétlenül eltűrnünk ezt.

A Windows XP-ben találunk egy syskey nevű rendszerprogramot, amely a biztonsági fiókkezelő (SAM) nagyobb fokú védelméről gondoskodik – írja a Techline. Ennek segítségével javíthatjuk gépünk biztonságát.

Ha szeretné megtudni, hogyan akadályozhatja meg, hogy visszafejtsék a számítógépét védő jelszavakat, olvassa el a Techline cikkét!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bari Máriusz Tech

Jelszóként használható a graffiti

Gyakran választanak a felhasználók olyan jelszavakat, amelyeket könnyű megjegyezni. Ha ezeket nem is törik fel, az egyszerűen kikövetkeztethető szavak jelentős biztonsági veszélyt jelentenek cégek és magánszemélyek számára egyaránt. Egy új ötlet szerint megoldást a szabadkézi rajz jelenthet - állítja az arstechnica.com weboldal.

Bari Máriusz Tech

Titkosított jelszavakat is törhetnek a Google keresőjével

A Google keresőjét arra is használhatjuk, hogy kódolt jelszavakat fejtsünk meg velük, írja blogjában Steven J. Murdoch biztonságtechnikai szakember. Murdoch a weboldalát támadó ismeretlen visszaverése közben jött rá a meglepő tényre.

hvg.hu Tech

Hogyan tehetjük valóban biztonságossá jelszavainkat?

A jelszavak bosszantóak tudnak lenni, hiszen kinek van kedve mindenféle ákombákomot megjegyezni. És főképp: minek? Ráadásul az informatikusok még külön meg is nehezítik a jámbor felhasználók dolgát holmi jelszólejárati és bonyolultsági szabályokkal.

hvg.hu Tech

Videojáték konzollal töri a jelszavakat egy új-zélandi hacker

A legújabb PlayStation konzol Cell nevű processzorának erejét kihasználva alakította át játékkonzolját egy új-zélandi biztonságtechnikai szakember, amelynek segítségével jelentősen felgyorsította a jelszavas védelem feltörését.

Bari Máriusz Tech

Huszonötször gyorsabban fejthetnek meg jelszavakat

Szabadalmat nyújtott be az amerikai ElcomSoft egy olyan módszerre, amellyel akár huszonötször gyorsabban is vissza lehet fejteni jelszavakat. A titok nyitja a számítógépek grafikus kártyájában rejlik, amit normális esetben csak háromdimenziós játékok használnak ki.

Merkely Bélával igyekszik meggyőzni a magyarokat az oltásról a kormány

Merkely Bélával igyekszik meggyőzni a magyarokat az oltásról a kormány

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?