szerző:
Bari Máriusz
Tetszett a cikk?

Egy hete már több fajta élőlény népesíti be a Spore virtuális világát, mint a Földet. A legendás Will Wright játéktervező szeptemberben megjelenő játéka az evolúciót és a civilizációs fejlődést lényegíti át játékélménnyé, mindehhez pedig a játékosok készítenek ingyen tartalmakat.


A szeptemberben megjelenő Spore-hoz júniusban jelent meg egy olyan előzetes változat, amelyben a játékosok képesek különféle lényeket képesek létrehozni. Ezekkel a kreatúrákkal a játékosok a Spore univerzumát népesítik be, így az abban megtalálható összes bolygó számos különleges fajjal lesz majd belakva már a játék boltbakerülésének napján is.

"Azt reméltem, hogy szeptemberre lesz meg a százezer kreatúránk, év végére pedig elérjük az egymilliós határt", nyilatkozta Wright hétfőn a Los Angeles-i E3 számítógépes játékshow alkalmából. "Ehhez képest huszonkét óra alatt töltöttek fel a Spore szervereire százezer lényt, az egymilliót pedig egy hét alatt értük el."

Egy héttel ezelőtt a Spore adatbázisában lévő lények száma meghaladta a Földet benépesítő különböző fajok számát. "Tizennyolc nap kellett a játékosoknak, hogy elérjék a Föld fajainak számát, Istennek ehhez csak hat nap kellett", tréfálkozott a játékszervező egy másik prezentáció során.

A Spore-ban egy rajzfilmszerű univerzumban mozogva lehet figyelemmel kísérni és igazgatni az általunk megalkotott lények genetikai, majd civilizációs fejlődését. A játékosok mikroszkopikus életformaként kezdenek el versengeni az őslevesben, majd fel kell küzdeniük magukat a szárazföldre, ahol majd civilizációt felépítő élőlényekké alakulnak, majd el kell jutniuk a technológiai fejlődés azon fokára, amelyen állva már a világűrt is meghódíthatják.

A játék egy pontján a lényeknek adhatunk pikkelyeket, szárnyakat, karmokat, fogakat, többféle szemet, több kart és lábat is, teljesen véletlenszerű helyekre. A program a megszokottól teljesen eltérő testfelépítésből is kiszámolja, hogy az adott lény hogyan tud mozogni, illetve hogyan jelennek meg rajta a viselkedési reakciók és érzelmek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból