szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felélénkült az "ufó-forgalom": Walesben június utolsó napjaiban három helikopterpilóta jelentette, hogy észleltek egy különös, erős fényt kibocsátó tárgyat, amelyet megpróbáltak követni. Ám a tárgy hirtelen eltűnt. Ezt megelőzően az Egyesült Államokban, Phoenixben is láttak megmagyarázhatatlan jelenségeket.

A közelmúltban történt különös égi jelenségek észlelése után az  ufók és az ufológia témája újra aktuálissá vált, igaz, teljesen soha nem ment ki a divatból. A kormányok folyamatosan oldják fel az ezzel kapcsolatos anyagok titkosságát. Az idén Franciaország, Ecuador és legutóbb Nagy-Britannia cselekedett így.

Enrico Baccarini, az olasz országos ufológiai központ (Cun) kutatója szerint ezeket a dossziékat azért nyitják meg, mert nagy az igény az információkra az egyes emberek és a különböző társaságok részéről. A növekvő érdeklődés oka részben az, hogy egyre inkább elfogadott a nézet, mely szerint az élet nem a Föld exkluzív öröksége. Még a Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét. A Mars-szonda mintái mutatják, hogy már a szomszéd bolygón is vannak bakteriális létformák.

Miért lennénk mi az egyedüliek a világűrben? - kérdezi a Corriere della Sera című olasz napilap hasábjain Baccarini. Katonai pilóták, kutatók, polgárok észlelik több mint 60 év óta a földönkívüliek tapintható jelenlétét. Kormányszintű bizottságok tucatjai vizsgálják a jelenségeket, amelyeknek csak részét sikerült természetes, földi megnyilvánulásként osztályozni. A katonai aeronautika is vizsgálja a dolgot, jelentései eljutnak a katonai vezetés különböző szintjeire.

Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter 2005-ben egy konferencián, emlékeztetve arra, hogy 1963 és 1967 között részt vett az Atlanti Szövetség ülésein, kijelentette, hogy "1947-től az ufók szabadon repkednek egünkön." Kenneth Arnold amerikai pilóta ekkor jelentette, hogy találkozott több repülő csészealjjal.

Baccarini szerint az Egyesült Államok 2020-ra tervezett újabb Holdra szállása összefügg azzal az igénnyel, hogy bázist kell teremteni, ahonnan meg lehet védeni a Földet az intergalaktikus támadásoktól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A leghitelesebbnek tűnő UFO észlelések – videóval

A mindenhol kéznél lévő digitális kép- és videófelvevő eszközök elterjedésének köszönhetően elszaporodtak az azonosítatlan repülő tárgyak és lények észleléseit rögzítő felvételek. Nézegessen videón megörökített UFO-észleléseket!

Bari Máriusz Világ

Fény derült a texasi UFO-rejtély titkára

Bombaként robbant az amerikai hírcsatornákon, hogy a texasi Stephenville kisváros felett ufók jelentek meg január 8-án, miközben az amerikai légierő szerint semmilyen légigyakorlat nem zajlott azidőtájt.

hvg.hu Tech

Az amerikai UFO-akták megnyitását követelik

Egy korábbi pilótákból és kormányhivatalnokokból álló csoport felszólította az Egyesült Államok kormányát, hogy újítsa fel a nyomozást az állítólagos UFO-észlelésekkel kapcsolatban.