szerző:
techline.hu

TwittelatorA Twitter rendkívül népszerű közösségi oldallá nőtte ki...

Twittelator
A Twitter rendkívül népszerű közösségi oldallá nőtte ki magát az évek során, ma már másodpercenként találkozhatunk rajta hasznos és haszontalan üzenetekkel. Bár használható iPhone-ról a Safariban is, és akadnak hozzá más hasznos kliensek, amelyek megkönnyítik mondanivalónk megosztását, a legjobb megoldást kétségtelenül a Twittelator nyújtja jelenleg. Van belőle ingyenes és fizetős változat is.

Linkek rövidítése

Mindkét verzióval kényelmesen írhatunk új üzeneteket, válaszolhatunk ismerőseink bejegyzésére, átnézhetjük különböző csoportosításokban a friss bejegyzéseket, küldhetünk privát üzeneteket. Képeket is feltölthetünk a Pikchur.com és a TwitPic.com oldalakra, s ezeknek a linkjét elhelyezhetjük a Twitterre szánt üzenetben. A GPS koordinátákat is automatikusan képes hozzáadni a program a bejegyzéshez, sőt egy bookmarklet segítségével a Safariban megnyitott oldal linkjét is beilleszthetjük Twitter üzenetünkbe. Ez utóbbi esetben máris fontos előnnyel bír a Pro változat, ott ugyanis a küldés előtt átalakíthatjuk az URL-t rövidebb változattá (a bit.ly oldalt használja a program), ami a Twitter esetében a szöveg hosszának korlátozása miatt nem elhanyagolható szempont.

Kényelmesen tallózhatunk

A Pro változat emellett több témát tartalmaz, használhatunk benne különleges karaktereket és emoji képeket, több bejegyzést jeleníthet meg egy oldalon, nagyobb méretben is képes feltölteni fotókat stb. Érdemes egy próbát tenni az ingyenes változattal, ha pedig hiányérzetünk támadna, a készítők oldalán összehasonlíthatjuk a két változatot, és dönthetünk az 5 dolláros beruházásról.
iTunes link Free
iTunes link Pro

Klick
Ha már szóba került a Twitter, látogassunk el a Flickr háza tájára is. A Flick segítségével ide tölthetünk fel fotókat, akár frissen készítve, akár a Photo programból válogatva azokat. Adhatunk hozzájuk a feltöltés előtt címet, megjegyzést, címkéket, sőt akár GPS koordinátákat is (automatikusan vagy manuálisan a Google Maps térképen kijelölve).

A feltöltött képek a térképen

A Klick nemcsak a képek feltöltésében segít, hanem a Flickr tartalmának megtekintésében is. Nézegethetjük mások képeit vagy akár a saját gyűjteményünket. Akár arra is van lehetőségünk, hogy a GPS koordináták alapján a hozzánk közel eső területekről feltöltött képeket válogassa ki nekünk a program. Városnézésnél praktikus lehetőség!

Keresés, feltöltés, albumok rendezése

A képek között válogathatunk listából, de nézhetjük őket Google Maps térképen is, így pontosan láthatjuk a kép készítésének helyét.
Lehetőségünk van kulcsszavas keresésre a Flickr-en, gyűjthetjük a kedvenceinket és menedzselhetjük az albumainkat is. A Klick gyakorlatilag a tökéletes Flickr kliens iPhone-ra!
iTunes link

Aura
Az Aura az utóbbi idők legkreatívabb zenei szoftvere iPhone-ra. Aki szereti az Ambient-stílusú zenéket, az imádni fogja az Aurát, még akkor is, ha nincs különösebb zenei előképzettsége. Ezzel a programmal ugyanis bárki tud zenélni, ráadásul professzionális minőségben. Nagyon elrontani nem lehet a dolgot, a kissé fura felületet pillanatok alatt meg lehet szokni, s ezután már könnyen kiválaszthatjuk és megszólaltathatjuk a négy „hangszer” bármelyikét, illetve a háttérben szóló effekteket is egyszerűen alakíthatjuk. 

Ötletes zeneszerszám

A felület látványos, meglehetősen futurisztikus hangszert tarthatunk a kezünkben. Az igazi hatáshoz persze nem árt legalább a füles, vagy mondjuk külső hangszóróra kötni az iPhone-t! Aki szereti ezt a zenei stílust, és maga is szívesen muzsikálna, annak simán megéri a program az 1 dolláros árat. De relaxációhoz is kitűnő!
iTunes link

RemoteTap
Akinek néha szüksége lenne rá, hogy távolról, mobil neten vagy wifin keresztül érje el otthoni vagy munkahelyi Macintoshát az iPhone-ról, annak a RemoteTap a legjobb választás.

OS X elérés mobil neten és wifin

Nemrég bővebben is bemutattuk ezt a remek alkalmazást, így most csak érintőlegesen foglalkozunk vele, de mindenképpen a TOP 10-ben a helye!
Sajnos csak OS X-es gépet érhetünk el vele távolról, de azt kényelmesen és gyorsan. A kis képernyő dacára a távoli elérés kötöttségeit gyorsan meg lehet szokni. Az elérni kívánt gépet felébreszthetjük sleep üzemmódból, így nem kell bekapcsolva hagynunk, illetve ha végeztünk a munkával, újra elaltathatjuk az iPhone-ról. A 7 dolláros ár nem mondható olcsónak, de akinek szüksége van erre a lehetőségre, annak megéri a befektetést.
iTunes link

Shazam
Ha gyakran fordul velünk elő, hogy a rádiót hallgatva megtetszik egy dal, de lemaradtunk az előadó és a cím felkonferálásáról, jól jöhet a Shazam. Indítsuk el a programot a telefonon, és tartsuk a mikrofonját a hangszóró közelébe. A Tag Now gomb megérintése után a Shazam - online adatbázisa alapján - néhány másodperc alatt beazonosítja, hogy éppen milyen dal hallható.

A zenefelismerő

Hazai előadókban sajnos nem jeleskedik, de a külföldieket jórészt ismeri. Egy próbát már csak azért is megér, mert ingyenes! :)
iTunes link

iHandy Carpenter
Ha szögmérőre, vonalzóra és különféle vízmértékekre van szükségünk, az ízléses grafikájú iHandy Carpenter kitűnő választás. A programot a vásárlás előtt részben ki is próbálhatjuk, mivel az egyik vízmértéket tartalmazó változata ingyenes. 

Digitális vízmérték

Ha megtetszett, és a többi eszközre is szükségünk van, 2 dollár nem nagy ár érte.
A pontos működéshez érdemes kalibrálni, de ha ez megvan, nagy segítséget jelenthet bármikor, amikor szeretnénk megtudni, egy adott tárgy (például kép a falon, vagy egy asztal) vízszintben áll-e, esetleg szükségünk van egy szögmérőre, netán egy apró vonalzóra.
iTunes link iHandy Level Free
iTunes link iHandy Carpenter

LightBike
Aki látta a Tron című filmet, annak minden bizonnyal ismerős lesz a LightBike, amelyben a különleges, fényfalat húzó motorokkal kell leszorítani az ellenfeleket a pályáról. A játék többféle nehézségi szinten játszható, és az ellenfelek számát is változtathatjuk. Rendkívül szórakoztató és izgalmas időtöltés. A grafika egyszerű, de abszolút illik a játék hangulatához. Feltétlenül érdemes kipróbálni legalább az ingyenes változatot.

Egy régi kedvenc, már iPhone-on is

A teljes változatban osztott képernyőn, akár ketten is játszhatnak egymás ellen egy telefonon, de van lehetőség wifi-n keresztüli játékra is. A nehézségi szint is csak a teljes verzióban állítható, amely 1 dollárba kerül.
iTunes link LightBike Free
iTunes link LightBike Full version

MotionX-Dice
Kockapókerhez vagy társasjátékokhoz is kitűnően használható az ingyenes MotionX-Dice, amelyben összesen hat dobókockával játszhatunk (természetesen ha nincs mind a hatra szükségünk, a feleslegeseket félretehetjük).

Akár társasjátékokhoz is

A program érdekessége, hogy nemcsak hagyományos kockákat tartalmaz, hanem 53 különféle minta közül választhatunk. Így akár arra is tudjuk használni, hogy nehéz döntés előtt a véletlenre bízzuk a választást (persze nem mindig ez a legjobb módszer), vagy mondjuk időjárást jósoljunk (öh... na jó, legalábbis ilyen mintázat is van).

53 különféle kocka vár minket

A hátteret is cserélhetjük a körülményeknek megfelelően, abból is van 30 variáció.
Ha tehát digitális dobókockákra van szükségünk, íme az egyik legjobb megoldás!
iTunes link

[FREE] Tourist Place Puzzle és [FREE] Car Puzzle
Kivételesen TOP 11 lesz a TOP 10, de nem nagyon lehet szétválasztani az alábbi két alkalmazást, mivel gyakorlatilag csak a puzzle-ban kirakható képekben különböznek. Régebben (jóval régebben...) meglehetősen nagy választékot találhattunk a játékboltokban a „tologatós puzzle-ből”, ma már nem nagyon találkozni velük. Viszont most itt a digitálisan felújított változat. 

Már csak ki kell raknunk...

Változtatható a darabok száma is, és miközben a kép kirakásán fáradozunk, hangulatos zenét is hallgathatunk.
Az orvosi váróban vagy a vonaton remekül el lehet vele szórakozni, ráadásul a kettő együtt már egészen tisztességes képmennyiséget rejt.
iTunes link Tourist Place Puzzle
iTunes link Car Puzzle

Chocolate Shop Frenzy
Végül még egy játék. A Chocolate Shop Frenzy-ben egy cukrászdát vezetünk, amely kifejezetten a csokis édességekre specializálódott. Az üzletet a kezdetektől kell fejlesztenünk, 12 hónapon keresztül (minden hónaphoz 4 pálya tartozik, vagyis 48 pályán kell kiszolgálnunk a vevőket, minél gyorsabban és pontosabban). 

48 pálya vezet a csokis csúcsra

A grafika lenyűgöző, a zene hangulatos, a játékmenet pedig szórakoztató. Aki szereti ezt a stílust az asztali gépeken, az iPhone-on is imádni fogja, dacára annak, hogy jóval kisebb a képernyő. Ahogy haladunk az időben, egyre több gépet kapunk, így a végén már igencsak meg lehet keveredni kiszolgálás közben. Ezt oldandó, minden hónap utolsó pályája egy receptkutyulási feladvány, amolyan Bejeweled stílusban. Az eltüntetett darabok helyét csokival vonjuk be, a cél pedig természetesen az egész játéktér „becsokizása”.

Hangulatos és kényelmesen játszható érintőképernyőn

Mindent egybevetve a Chocolate Shop Frenzy nagyon szórakoztató és jó minőségű játék iPhone-ra. Mielőtt leperkálnánk érte az 5 dollárt, kipróbálhatjuk a próbaverziót is, amely az első hónap pályáit tartalmazza.
iTunes link a teljes verzióhoz
iTunes link a próbaverzióhoz

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Dobja el az iPhone-ját!

Az ingyenes iThrown alkalmazás az iPhone-ban található gyorsulásmérőket...

Egy képviselő nem gondolta végig, mit mond, mikor betámadta Greta Thunberget

Egy képviselő nem gondolta végig, mit mond, mikor betámadta Greta Thunberget

Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott botlatóköveket

Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott botlatóköveket

Egymillió magyar próbált szerencsét külföldön az EU-csatlakozás óta

Egymillió magyar próbált szerencsét külföldön az EU-csatlakozás óta

Vénasszonyok nyara lesz holnap, 24 fokkal

Vénasszonyok nyara lesz holnap, 24 fokkal

Négyes karambol volt a Budaörsi úton

Négyes karambol volt a Budaörsi úton

Magyarok mentettek életet Mallorcán

Magyarok mentettek életet Mallorcán