szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hungarian English DictionaryEz a program 5 dollárért kicsit többet nyújt, mint a...

Hungarian English Dictionary
Ez a program 5 dollárért kicsit többet nyújt, mint a vetélytársa, hiszen nemcsak a saját adatbázisában képes keresni a kérdéses szavakra, hanem egy mozdulattal megnézhetjük a vonatkozó Answers, Google és Wikipedia találatokat is, közvetlenül az alkalmazásból. Sőt, adott esetben - igaz, gépies kiejtéssel - akár fel is olvassa nekünk az angol szót.

A korábban kikeresett szavakat megtaláljuk a History gombra kattintva egy listában, és akár kedvenc szavainkat is listába gyűjthetjük a Favorites részben. Innen ezek e-mailben is továbbküldhetők, igaz, csak egyszerű listaként. Jól használható, bár kicsit lassú program, meglehetősen bőséges szótárral (és jókora, 19 MB-os mérettel).
Teljes verzió

English Hungarian English Dictionary
A másik alkalmazás 4 dollárért lehet a minénk, cserébe több mint 254 ezer szót tartalmaz és rendkívül gyorsan keres az adatbázisban. Célratörő darab, nincsenek benne plusz funkciók, viszont gyorsan és egyszerűen használható, akár angolról magyarra, akár magyarról angolra fordítanánk. 

Ha nincs szükségünk a Wikipediás stb. bővítményre és a gépi felolvasásra, valószínűleg ezzel járunk jobban. Amúgy nem sokkal kisebb, mint a társa, 14 MB-os mérete nem éppen elhanyagolható.
Teljes verzió

Ha valaki egyszerűen használható és ingyenes megoldásra vágyik, és nem zavarja, ha az online működik, jól járhat még az iTranslate ingyenes változatával, amely akár komplett szövegek fordítására is használható 40 nyelv között (magyarra/magyarról is). Ez a Google fordítóprogramján alapul, és ugyan a teljes szövegeket nem tökéletesen fordítja, ám szótárazásra ez is megteszi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Zenéljen iPhone-on!

Az iPhone multi-touch érintőképernyője igazán sokoldalúan használható fel.

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Van otthon egy használt laptopja? Itt megtudja, mennyit kaphat érte

Van otthon egy használt laptopja? Itt megtudja, mennyit kaphat érte

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni