szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az MP3Rocket első pillantása ugyanolyan, mint bármely más Limeware keretprogram.

 Az MP3Rocket első pillantása ugyanolyan, mint bármely más Limeware keretprogram. Bepötyögünk egy keresőszót, és máris tölthetjük lefelé a szóban forgó zenéket. A zenék keresgéléséhez csak válasszuk telepítés után a „Search” fülecskét, és máris válogathatunk a körülbelül tizenkét millió zeneszám közül. Ha nincs kedvünk keresgetni, csak kattintsunk a „Popular” fülre, és nézzük meg, mit töltöttek le leggyakrabban a netezők.

Ami azonban igazán érdekesség  és szórakoztatóvá teszi az MP3 rakétát, az a sok multimédiás funkció: egy szoftveren keresztül érhetünk el zenéket, rádiókat, tévéket és játékokat!

 

Az online TV-adásokhoz csak válasszuk a „Watch TV” fülecskét: a bal oldali listában láthatjuk a legnépszerűbb csatornákat; itt nem meglepő módon olyan klasszikusokat találunk, mint a Cartoon Network, a FOX és a South Park csatorna (és persze a „Sexy Hot Girls” nevű ismeretterjesztő adó…). A tévézés nagyon egyszerű, csak kattintsunk az adó nevére, és már jöhet is a műsor. Akárcsak a zenék esetében, itt is van lehetőségünk keresésre: kulcsszavak vagy országok alapján szűrhetjük a listát. Magyar nyelvű adókból a DunaTV és mindenféle mutációi, a HírTV, ATV, FixTV és még jó pár kevésbé ismert csatorna áll rendelkezésre. Az igazán érdekes dolgok azonban a nemzetközi csatornákon vannak (legyünk őszinték – ki akar magyar adókat nézegetni a világhálón? Már a tévében is elég belőlük, nemhogy még a neten is…).

Sőt vannak filmek is szép számmal, igaz, többnyire a neten található weboldalakból és stream-portálokból vannak kimazsolázva, de legalább egy helyre vannak gyűjtve, és nem kell keresgélnünk. A lejátszáshoz a TVU playert használja a szoftver – ha esetleg nem lenne a gépünkön, akkor automatikusan feltelepíti. A rádiók műsorának lejátszásához a Windows Média Playert hozza be a program, ami nem gond, bár jobb lenne valamilyen gyorsabb megoldás. 

A játékok terén viszont igazán remekel az MP3 Rocket. Igaz, ezek is a netről érkező flash-játékok, nagyon szépen ki vannak azonban gyűjtögetve, ráadásul el van róluk távolítva a „sallang” – csak egy kattintás a menüben, és máris játszhatunk, mindenféle böngészés, keresgetés és regisztráció nélkül.

 

Mind a tévék/rádiók, mind a játékok esetében is elhelyezhetünk könyvjelzőket, sőt van torrent-kereső is (főleg a btjunkie és a torrentreactor adatbázisából), így akár azt is megtehetjük, hogy hallgatjuk/nézzük a Heroes legújabb bemutatóját, és miközben jön lefelé a torrent, játszunk egy jót, mondjuk a Zumával – mindezt egy szoftveren belül! 

Sajnos semmi sem tökéletes. Bár a szoftver ingyenes, minden indításkor a „Pro” verzió megvételével zargat minket, sőt telepítéskor valamilyen toolbart is fel akar pakolni a gépre, amire mi természetesen rögtön „nem”-mel reagáltunk a telepítőben, így soha nem fogjuk megtudni, mi akart az lenni (de nem is érdekel). Mindennek tetejébe, bár a szoftver felülete egyszerűen kezelhető és áttekinthető, néha hajlamos belassulni (sőt egyszer le is fagyott). Egy próbát azért mindenképen megér, főleg akkor, ha olyan ingyenes szoftvert keresünk, ami egyaránt alkalmas tévézésre/rádiózásra/játékra és persze letöltésekre is. MP3 Rocket letöltése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!