szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A blog eredetile csak egy online felület, azaz napló volt, az utóbbi években azonban külön műfajjá nőtte ki magát, saját szabályokkal, hagyományokkal, nyelvezettel. Kik és hogyan lettek milliárdosok blogolásból?

A blog mint egy ingyenes valami él a legtöbb internetező képzeletében, és ez valamennyire igaz is. A blogok szórakozásból, elhivatottságból, sőt sokszor csak poénból (lásd. istartedsomething.com) születnek. Ahogy azonban a blog népszerűvé válik – és ha jól csináljuk és különleges a blogunk, akkor az lesz –, máris hatalmas üzletté válhat. Az ingyenesség az olvasók felé persze továbbra is megmarad, a szponzorok azonban özönlenek.

Az egyik legjobb és legismertebb példa erre Nick Dentoné: 2007-ben a Sunday Times „gazdagok listáján” az 502. helyet foglalta el. Ez elég hátul van – mondhatnánk –, de ne tegyük, az 502. hely ugyanis 290 millió dollárt jelent (majdnem ötvenhét milliárd forint), és ha tekintetbe vesszük, hogy Nick egy angol újságíró, ez igen szép keresetnek számít. 2002-ben indított blogját azóta már külön csapat üzemelteti, a blog indulása után két évvel 2004-ben már havi 6500 dollárt jövedelmezett, napjainkban pedig mindenki ismeri és szereti. Mi a titka? A techline.hu cikkéből kiderül.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A hét blogja: nokiadoboz.blog.hu

Az, hogy tizenötmillió forint fér el egy Nokia-dobozban, rengeteg hírszájtot érdekelt, sőt, a tény a blogger-szférát is megérintette. Ön mit tenne egy Nokia dobozba?

Gasztro

Sör-bloggerek egymás közt

A blogírás jellemzően magányos műfaj, ezért mindenképpen rendhagyónak nevezhető az a találkozó melyet néhány sör-blogger, egy közös sörözéssel összekapcsolva, tartott a minap a Ferdinánd Sörházban.

hvg.hu Napi merítés

Reklámozzuk blogunkat ingyen!

A Wyctim blog szerzője néhány nappal ezelőtt elindította a Blogwire kezdeményezést, amelynek segítségével a bloggerek saját blogjukat hirdethetik teljesen ingyen.

Hivatalos: Joe Biden nyert Pennsylvaniában is

Hivatalos: Joe Biden nyert Pennsylvaniában is

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága