szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legszembeötlőbb változás: megújult a logó.

 A legszembeötlőbb változás: megújult a logó. Igaz, csak olyan „guglis” módon változott, azaz nagyon szolidan, finoman, elegánsan. Az új logó még jobban mutatja a Google egyszerűségre törekvését: eltűnt a drop shadow (árnyék a logó alatt), és kivették a „tm” jezlést is: nem maradt más, csak a jól ismert színes betűk. Ha esetleg valakit komolyabban érdekel a Google logó történelme, itt megtekintheti, hogyan is alakult ki a később világhíressé vált „sokszínű” logó.

A találati oldal is egyszerűsödött, a jól ismert világoskék sáv eltűnt, helyette most mát csak apró betűkkel látjuk a keresési találatokat és időt.

 

A legszembetűnőbb változás azonban a bal oldali navigációs menü: mostantól dinamikussá vált, azaz a beírt kulcsszavak alapján változik: ha például híreket keresünk, akkor hírekre vonatkozó beállítások és szűrési opciók jelennek meg, ha viszont képekre vagy árucikkekre, akkor értelemszerűen más lehetőségeink lesznek, sőt bekerült egy timeline (idővonal is).

Fejlesztettek a „biztonságos keresés” opciókon is, ezekkel a felnőtt tartalmakat szűrhetjük (igaz, ekkor elesünk a net tartalmának 90%-ától – ezt a viccet nem lehetett kihagyni).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Telefonon beszéltek a mélyben rekedt kínai bányászokkal, gyorsan fogy a levegőjük

Telefonon beszéltek a mélyben rekedt kínai bányászokkal, gyorsan fogy a levegőjük

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai