szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Samsung mérnökei a UQ Communications szakembereivel együttműködve bemutatták a WiMAX 2 nevű hálózati technológiát, amely akár 330 megabites másodpercenkénti adatátvitelre képes.

Az Electronista.com értesülései szerint az IEEE 802.16m szabványt használó rendszer demonstrációjához a Samsung már létező WiMAX bázisállomását használták fel. A WiMAX lényege, hogy az otthoni wifi-eléréshez hasonló hálózati hozzáférést tud nyújtani vezetékek nélkül, akár egy egész városnyi területen.

A bemutató során egyszerre jelenítettek meg egy teljes HD-felbontású (1080p) filmet 16 képernyőn és egy 1080p 3D filmet egy erre alkalmas kijelzőn. A digitális jeleket a WiMAX 2 segítségével juttatták célba. A végleges technikai hátteret idén novemberre elkészíthetik, a dél-koreai gyártó pedig 2011 év végére ígéri a technológiát alkalmazó eszközök megjelenését.

3D-film vezeték nélkül a WiMAX 2 bemutatóján
©

A jelenlegi WiMAX technológiákkal 3-6 Mbps adatátviteli sebesség érhető el, azonban a 802.16m szabvány 100 Mbps-t meghaladó átlagsebességre képes. Az LTE szabványnak - amelyet a legtöbb mobilszolgáltató alkalmaz 4G-szolgáltatásaihoz – 100 Mbps körül van a maximális teljesítménye, leginkább azonban 12 Mbps átlagsebességre képes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folk György (hvg.hu) Tech

Késik a Budapestre tervezett WiMax indulása

Jelentősen késik a tavasszal beharangozott WiMax, vagyis nagy sávszélességű vezeték nélküli internet-szolgáltatás fővárosi kiépítése. Tulajdonképpen senki sem tudja, hogy erre mikor kerülhet sor.

hvg.hu Tech

Egymilliárd ember csatlakozhat az internetre az új technológiával

Az Intel Corporation bejelentette, hogy elérhetővé vált az első olyan, egész városokat is lefedni képes vezeték nélküli szélessávú adatkommunikációt szolgáló WiMAX terméke, amely az üzemkész megoldások gyártóinak lehetővé teszi a szélessávú internetezés elterjesztését az egész világon.

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában

Aggódhathatnak a demokraták: megvan Donald Trump jelöltje a legfelső bíróságra

Aggódhathatnak a demokraták: megvan Donald Trump jelöltje a legfelső bíróságra