szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mindössze húsz centiméteres robot könyvet olvas, énekel, internetes játékokkal játszik és forgás közben folyamatos...

A mindössze húsz centiméteres robot könyvet olvas, énekel, internetes játékokkal játszik és forgás közben folyamatos pislogással, valamint bólintással szórakoztatja gazdáját. Egy elektromos kártya révén az apró készülékkel a gyermek videohívást is kezdeményezhet szüleihez. 
   
Az elsősorban három-hét éveseknek szánt Kibot "játsszunk" felkiáltással jelzi, ha társaságra vágyik és megköszöni, ha kicsit megcirógatják. A szülők mobiltelefonjuk segítségével távolról is irányíthatják a robotot, sőt a testétbe épített kamera segítségével gyermeküket is ellenőrizhetik - sorolta Kibot előnyeit a KT vállalat illetékese.

A Kibot igazi barátja lesz az olyan gyerekeknek, akiknek szükségük van arra, hogy valamit mindig megérintsenek, láthassanak és játszhassanak vele" - mondta Szeo Ju-Jeol, a KT hazai üzleti csoportjának vezetője. 
   
A korábban állami kézben lévő vállalat 2005-ben már piacra dobott néhány robotot az iparág hazai népszerűsítése érdekében, ám a gépek akkor meglehetősen langyos fogadtatásra találtak. A vállalat szerint azonban a vezeték nélküli hálózatoknak köszönhetően fénykorukat élő hagyományos mobil- és okostelefonok miatt mára megváltozott a helyzet.

©

Tavaly mintegy harminc robot-angoltanárt teszteltek a dél-koreai iskolákban és a helyi kormány a következő három évben összesen 100 milliárd koreai von-t (17 milliárd forint) készül befektetni az iparágba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken