szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Slidemypics oldal segítségével pillanatok alatt összedobhatunk egy látványos kis slideshow-t a fotóinkból, ráadásul...

A Slidemypics oldal segítségével pillanatok alatt összedobhatunk egy látványos kis slideshow-t a fotóinkból, ráadásul úgy, hogy ha amúgy is valamelyik népszerű fotómegosztón, vagy mondjuk a Facebookon tároljuk azokat, akkor egy mozdulattal átvehetjük őket onnan.
A szolgáltatás a Facebook, Flickr, Picasa, Photobucket és SmugMug oldalakkal kompatibilis, ami elég szép választék. Ezekről gond nélkül vehetünk át fotókat, albumokat, ha összelőttük őket a Slidemypics szolgáltatással.

Több online képmegosztóval is használhatjuk

Amint kiválasztottuk a forrást és az albumot, a Preview részben azonnal megtekinthető az alap webgaléria. A Settings fülre kattintva még választhatunk méretet, sablont, sőt, akár aláfestőzenét is (a netről).
A sablonok segítségével készíthetünk interaktív slideshow-t, vagy akár nézőképes galériát is.

Az elrendezés kiválasztása

Ha ez is megvan, már csak a Share részben lesz dolgunk, ahol adhatunk címet a galériánknak és kiválaszthatjuk, hogy miként kívánjuk azt megosztani a világgal: közvetlen link, weboldalba illeszthető embed kód, Facebook üzenőfal, vagy Twitter üzenet egyaránt szóba jöhet.

Már csak a felhasználás módjáról kell döntenünk

Gyakorlatilag ezzel készen is vagyunk, mindössze egy dolog van még hátra, ami már nem kötelező: ha megadjuk az e-mail címünket, megkapjuk a galéria utólagos szerkesztéséhez szükséges linket is a postafiókunkba.

iOS alatt is kiválóan működik

A HTML5 alapú galéria előnye, hogy a modern asztali és mobil böngészőkben egyaránt megtekinthető, Flash támogatás nélkül is (vagyis például iPaden, iPhone-on is gond nélkül látható a galériánk).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Mire jó a HTML5 technológia?

A HTML5 az egyik legdivatosabb netes buzzwordé (divatos kifejezéssé) vált az elmúlt hónapokban, megszámlálhatatlan...