szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az informatikai szektorban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket, szervezeteket és projekteket díjazott az IVSZ. A Gyurós Tibor – díj „Az év menedzsere az infokommunikációban” díjazottja Scheidler Balázs, a BalaBit Kft. ügyvezetője, a „Az év IKT projektje” a Microsec Kft. egyik munkája. Innovációs különdíjat kapott a Prezi és a 4D Anatomy Viewer.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 1997. óta díjazza a Gyurós Tibor díjjal az informatikai szektorban kimagasló teljesítményt nyújtó cégvezetőket, szakembereket, akik tevékenységükkel az általuk vezetett szervezetet eredményessé tették, és jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez. 2011-ben az IVSZ a díj megújításáról döntött. A kiemelkedő vezetői munka mellett szeretnék elismerésben részesíteni azokat a vállalkozásokat, projekteket, amelyek az innováció, az értékteremtés terén alkottak példaértékűt az IKT-szektorban. A Gyurós Tibor-díj „Az év menedzsere az infokommunikációban” díj mellett ezért az IVSZ létrehozta a „Az év IKT projektje” és az „Az év IKT ötlete / innovációja” díjakat.

©

 

A beérkezett pályázatok alapján ezúttal is IKT-szakma elismert szakembereiből és szakújságírókból álló bíráló bizottság döntött a díjazottakról. 2011. díjazottjai:

Gyurós Tibor-díj „Az év menedzsere az infokommunikációban” díjat Scheidler Balázsnak, a BalaBit Kft. alapítójának és ügyvezető igazgatójának ítélték oda. Az 1996-ban alapított BalaBit mára a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő cégévé vált. A BalaBit a régió egyik  legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalata, 650 ezer vállalati felhasználóval büszkélkedhet. Scheidler Balázs az Internet Engineering Task Force nemzetközi szabványosítási testület tagjaként aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek maghatározásában; a Common Event Expression, az amerikai kormányzati kezdeményezésre létrejött naplószabványosítási testület igazgatótanácsának tagja.

Az év IKT projektjét a Microsec Kft. építette ki, ez pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elektronikus pénzintézeti megkeresések rendszere, amelynek köszönhetően a bírósági végrehajtó elektronikusan aláírt okiratokban keresi meg a pénzintézeteket, hogy felkutassa az adós vagyonát. A rendszer az elektronikus ügyintézésben már megszokott eszközöket alkalmazva biztosítja a hiteles és bizonyító erejű dokumentumok gyors áramlását, a PKI alapú titkosítás révén pedig teljesíti a bizalmasság elvét is.

Az év IKT ötlete / innovációja díjat ebben az évben még nem ítélték oda. 
Innovációs különdíjjal jutalmazott a bíráló bizottság két magyar fejlesztést, amelyek az elmúlt években jelentős nemzetközi sikert értek el. A Prezi flash alapú internetes prezentációkészítő szoftvert 2008-ban hozták létre. A magyar fejlesztők olyan, könnyen kezelhető eszközt alkottak meg, amely lehetővé teszi, hogy egy szinte a végtelenségig zoomolható szerkesztőfelületen igazán kreatív bemutatók készüljenek el. A LandShark Software Kft. fejlesztése a 4D Anatomy Viewer program az egészségügyi oktatás számára készült eszköz. Segítségével műtétek, anatómiai boncolások szimulálhatók a számítógép képernyőjén. A valós emberi szöveteket valósághűen és rendkívüli részletességben bemutató szimulátor alkalmas arra is, hogy a sebészek felfrissítsék anatómiai tudásukat egy-egy komplikált műtét előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Fontosak az okostelefonok a vállalati informatikában

Véget ért az IVSZ által szervezett képnapos Business and technology konferencia, melynek a mobileszközök és a vállalati informatikai rendszerek együttműködése volt az elsődleges témája.

Szegő Iván Miklós Tech

Hogyan lehetne Magyarország adatpark-nagyhatalom?

Az elmúlt napokban az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az IVSZ azzal a kezdeményezéssel állt elő, hogy adókedvezményekkel csökkentsék az induló adatközpontok számára az áramköltségeket. Azt is szeretné a szövetség, ha az adatparkok a vámszabad területek mintájára egyfajta "információszabad" térséggé minősülnének, ahol akár külföldi jogrendszer lenne érvényben - adatbiztonsági szempontból -, ha itthon létesítenek adattárolási telephelyet.

Szegő Iván Miklós Tech

Mikor jönnek a programozó szakmunkások?

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szeretné tőkéhez juttatni a fejlődésre képes hazai infokommunikációs kisvállalatokat, tanácsadóként közreműködne kormányzati informatikai fejlesztéseknél, javasolják a középiskolai természettudományos képzés átalakítását és az adatpark-beruházások állami támogatását.

MTI Vállalkozás

Az IVSZ tagvállalati tapasztalatokkal segítik a kkv-kat

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a piacképes ötletekkel rendelkező vállalkozások vezetőinek hat előadásból álló programsorozatot indított április végén, Start IT Up University néven - közölte a szakmai érdekképviselet csütörtökön.

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Visszavonták a bolíviai elnök elleni elfogatóparancsot

Visszavonták a bolíviai elnök elleni elfogatóparancsot

Váratlan fordulat: Mégis nyomoznak az Airbnb-ben kiadott budavári önkormányzati lakások ügyében

Váratlan fordulat: Mégis nyomoznak az Airbnb-ben kiadott budavári önkormányzati lakások ügyében