szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bizonyára nyugodtabbak vagyunk, ha az otthonunktól távol időnként azért rápillanthatunk a lakásunkra.

Nincsen szükség drága felszerelésekre, elég egy webkamerás PC és egy ingyenes program, s akár távolból is benézhetünk lakásunkba, s láthatjuk, ha valamilyen változás történt benne, feltéve persze, hogy van internetkapcsolatunk.

Mindebben a 3rd Eye nevű program, illetve a hozzá kapcsolódó weboldal segít, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a PC-je webkamerája fotókat készítsen a lakásról, akár megadott időközönként, akár csak változás esetén.

A rendszer használatához fel kell lépnünk az említett weboldalra, s itt regisztrálnunk kell (e-mail cím és jelszó megadása), majd le kell töltenünk a gépünkre egy kis windowsos kliens programot. Ez a zip fájlban érkező program hordozható, azaz nem kell telepíteni a gépünkre, elég, ha a kicsomagolása után az exe fájlra kattintunk.

Ha megadjuk „belépési kódunkat”, a beállítások ablakban találjuk magunkat. Balra a webkameránk által látott képet, jobbra a beállításokra szolgáló mezőket láthatjuk. Megadhatjuk, mekkora változásoknál készüljön kép, vagy akár azt is, hogy milyen időközönként fotózzon a kamera. Ez utóbbinak kevesebb értelme van, mert a rendszer csak 50 képet tárol.

A Start gombra kattintás fogja aktiválni a biztonsági kameránkat, amely ettől kezdve a háttérben dolgozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott