szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felhőszolgáltatók versenybe szálltak, hogy ki ad nagyobb és persze ingyenes tárhelyet. Jó ez a küzdelem, hiszen mi, felhasználók csakis profitálhatunk belőle.

Egyelőre csak az igényünket tudjuk jelezni (e-mail címünk megadásával) a Cloudup nevű felhőszolgáltatóhoz, amely valóban óriási, 200 gigabájtos ingyen tárhelyet ígér, és – a válasz e-mailjében – azt is, hogy hamarosan mi is csatlakozhatunk a közösségéhez.

A türelem pedig – úgy tűnik – megéri, hiszen az oldal ígérete szerint akár 1000 különféle (max. 200 MB-os) állományt is őrizhetünk és megoszthatunk egyetlen hozzáféréssel, egészen a már említett 200 GB eléréséig. Mindegy milyen állományról van szó, azaz dokumentumokat, képeket, zenéket, sőt videókat is feltölthetünk.

Egyszerű fogd és dobd módszerrel vihetjük (majd) fel az állományokat a Cloudupra, és ami a legjobb az egészben, már a videók feltöltése alatt lehetőség van arra, hogy ugyanazt a videót nézze az, akinek szánjuk.

A feltöltött állományok védettek, s az tudja megnézni őket, akinek elküldjük a hozzájuk tartozó URL-t. A feltöltött fájlok bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetők.

A fejlesztők ígérete szerint már készül az iOS-es és az androidos változat, de persze az oldal már most is elérhető mobil eszközről is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!