szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Riasztó számokkal szembesíti az androidosokat a Trend Micro negyedéves jelentése.

Óriási – és sajnos nem pozitív – változás történt az elmúlt negyedévben a Google Playben: exponenciálisan növekedett a fertőző alkalmazások száma, derül ki az internetbiztonsági óriás, a Trend Micro 2013 második negyedévére vonatkozó jelentéséből.

Míg az első negyedévben „csak” 509 ezer veszélyes alkalmazás várt letöltésre, addig mostanra már 700 ezer fölé emelkedett ezek száma. Ez a döbbenetes szám viszont azt is előre vetíti, hogy hamarosan az androidos telefonok nagy része fertőzött lehet.

A furfangos malware-ek népszerű alkalmazásoknak álcázzák magukat, majd a legkülönfélébb gonoszságokat művelik a telefonon, például a tulajdonos tudta nélkül fizetnek elő szolgáltatásokra, vagy megszerzik a kényes banki adatokat.

Az androidos malware-családok toplistája (Trend Micro)

Magyarország egyelőre még nincs olyan nagy veszélyben, hiszen a jelentésből az is kiderül, hogy a legtöbb ilyen alkalmazást az Egyesült Arab Emirátusokban, Burmában, Mexikóban és Vietnámban töltik le, azonban a hazai androidosoknak sem ártana minél hamarabb megerősíteni egy jó kis vírusvédelemmel a telefonjukat, legalábbis ha eddig még nem tették meg ezt.

Az apró részletekre is kiterjedő jelentés ezt a linket követve érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak