szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szabálysértési díj megfizetésére kötelezték az ausztriai Graz-Seckau egyházmegyét, mert tavaly csoportos szöveges üzenetek révén emlékeztette tizenötezer késlekedő tagját hátraléka befizetésére.

Martin Gsellmann szóvivő megerősítette a Der Standard című lap szerdai értesülését. Az egyházmegye viszonylag olcsón megúszta, hiszen kevesebb mint tízezer eurót (alig hárommillió forintot) kellett fizetnie, holott a legmagasabb büntetés akár 37 ezer euró (tizenegy millió forint) is lehetett volna.

Az osztrák távközlési hatóság 2012 tavaszán kezdett el foglalkozni az üggyel. A törvények szerint ugyanis elektronikus üzenet küldése egyszerre több mint ötven címzettnek nem engedélyezett a címzettek beleegyezése nélkül, akkor sem, ha nem reklámról van szó. 

Az ügyben márciusban született büntető ítélet, amit az egyházmegye azonnal el is fogadott. A hatóságok döntése ellen azért sem fellebbezett az egyház, mivel "nem áll szándékában a jövőben ilyen SMS-eket küldeni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit