szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Évek óta a Firefox számított hazánkban a legnépszerűbb böngészőnek, de most már új győztese van a magyar versengésnek. A hatalomátvétel csak idő kérdése volt.

A böngészők óriási versengésébe 2008 őszén szállt be a Google Chrome, és hiába kellett a nulláról indulnia az internetes piacot uraló Internet Explorer és Firefox ellen, három és fél év alatt a világ legnépszerűbbje lett. Tavaly nyáron már minden kontinensen vezetett, így csak idő kérdése volt hogy Magyarországon is átvegye az uralmat. Hazánkban eddig a Firefox segítségvel interneteztek legtöbben, de a Gemius adatai alapján ez már nincs így: 38,24 százalékos részesedéssel a Chrome áll az élen.

A 36,98 százalékkal álló Firefox második helye nem forog veszélyben, ugyanis a bronzérmes Internet Explorer csak 10,28 százalékos részesedéssel büszkélkedhet. Érdekesség, hogy utóbbi böngésző az ünnepek utáni hétben 2 százalékot zuhanva 10 százalék alá esett, de az új év első hetében ismét elérte a lélektani határt.

©

A böngészők magyar versenyében a Webkit Mobile a negyedik (7,48), az Opera az ötödik (2,40), hatodik helyen a listavezető Chrome mobil verziója áll (1,73), megelőzve az egy százalék alatt álló Safarit (0,87).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az esztergomi Suzuki-gyár két dolgozója koronavírusos

Az esztergomi Suzuki-gyár két dolgozója koronavírusos

Társadalmi robbanást hozhat Libanonban a bejrúti óriásdetonáció

Társadalmi robbanást hozhat Libanonban a bejrúti óriásdetonáció

„Leszel-e még?” – USEME-klippremier a hvg.hu-n

„Leszel-e még?” – USEME-klippremier a hvg.hu-n