szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha úgy érezzük, hogy bár egész nap a gép előtt ülve dolgoztunk, de mégsem jutottunk semmire, akkor érdemes utánanézni, miért is történhetett ez.

Ha már a számítógép előtt ülünk, és netkapcsolat is van, bizony nehéz megállni, hogy ne lépjünk fel virtuális szörfdeszkánkra, s ne hagyjuk elcsábítani magunkat a különféle weboldalaktól. Az idő pedig csak múlik, múlik, és délután nem értjük, miért nem haladtunk úgy a munkánkkal, ahogy azt szerettük volna.

Nos, tüzetesen utánanézhetünk, hol és mennyi ideig barangoltunk az interneten, és bizony láthatjuk, mire is mentek el az értékes perecek. Az alábbiakban két böngészőbővítményt is mutatunk, amelyek ebben a leleplezésben segítenek.

A Webby Tracker innen tölthető le, és ha települt, egy kis óra ikont tesz a felső eszközsávba. Természetesen csak a települése után kezd figyelni, azaz korábbi statisztikákat nem kérhetünk tőle. Ha rákattintunk az ikonjára, egy meglehetősen puritán, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy célra törő felületen mutatja a tényeket, azaz hogy melyik oldalon mennyi időt töltöttünk, és ehhez százalékosan milyen érték tartozik.

A timeStats (innen tölthető le) jóval sokoldalúbb és látványosabb, mint az előző bővítmény. Színes kördiagramon ábrázolja a netes oldalakon töltött időt, és ez a vizualizáció jobban megérteti, melyik oldal látogatása vette el a legtöbb időt tőlünk.

Ha a Detailed statistics gombra kattintunk, több szempont alapján, így például domain, site-típus részletezett áttekintést kapunk látogatásainkról. Ez a bővítmény akár heti „összefoglaló” lekérését is lehetővé teszi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!